Plus

govroam

Veilig draadloos surfen voor overheidsinstellingen

Bezoeken de medewerkers binnen uw administratie alsmaar meer andere overheidsinstellingen? Maak dan zeker gebruik van govroam (government roaming). Govroam geeft elke gebruiker veilig en eenvoudig toegang tot het eigen draadloze netwerk en tot de netwerken van andere deelnemende organisaties. Werknemers van uw organisatie surfen met govroam dus ook draadloos binnen een andere administratie of openbare instelling. De toegangsprocedure verloopt altijd via de gebruikersnaam en het wachtwoord die de gebruiker kreeg van zijn organisatie.

Ter illustratie

- Een medewerker van een federale overheidsinstelling bezoekt een lokale overheidsdienst en kan dankzij govroam zonder problemen op het draadloos netwerk van die overheidsdienst surfen. De medewerker heeft hiervoor enkel zijn laptop, zijn gebruikersnaam en zijn wachtwoord nodig.

- Een gebruiker surft via govroam binnen enkele seconden op het internet terwijl hij een conferentie volgt aan een overheidsinstelling.

Uw voordelen

 • Verhoogde mobiliteit
  De dienst verhoogt de mobiliteit van uw medewerkers. Zij ontvangen op een veilige en eenvoudige manier draadloos toegang tot het internet, ook vanuit andere administraties in België.
 • Efficiënte registratie
  De gebruiker surft draadloos met slechts één account, zowel binnen de eigen instelling als binnen andere organisaties die govroam gebruiken. Zodra de dienst voor een gebruiker geactiveerd is, hebt u geen administratief werk meer. Voor bezoekers van andere administraties die govroam gebruiken hoeft u geen accounts meer aan te maken.
 • Accounts en toegangsrechten in eigen beheer
  U behoudt de volledige controle over de gegevens van uw eigen gebruikers. U hoeft die data niet door te geven aan andere deelnemende organisaties. U bepaalt zelf welke toegangsrechten govroam-gebruikers op uw netwerk krijgen
 • Een dienst die ook in Nederland beschikbaar is
  Wanneer u in Nederland bent, heeft u toegang tot de draadloze netwerken van de organisaties die govroam gebruiken.

Govroam neemt internationale dimensie aan

Op 29 september 2015 heeft Belnet een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Stiching govroam over het gebruik van govroam in België en Nederland. Dankzij deze overeenkomst kunnen alle organisaties die aan govroam deelnemen hun gebruikers in beide landen eenvoudig toegang geven tot govroam. Op die manier wordt de connectiviteit via draadloze netwerken alsook de mobiliteit van de gebruikers van govroam versterkt.

govroam | introductie govroam services (NL versie) from govroam | veilig online on Vimeo.

Meer mobiliteit voor uw gebruikers?

Mail ons voor meer informatie of bel naar 02 790 33 33.

Meer informatie en onze tarieven vindt u op de site van govroam (enkel toegankelijk voor Belnet-klanten).

Het overzicht van uw configuratie is beschikbaar op onze online tool. Met die tool kunt u ook eenvoudig uw configuratie aanpassen en beheren.