Standaard

Internet Connectivity

Snelle en betrouwbare toegang tot het internet en tot de onderzoeksnetwerken

Wilt u uw organisatie toegang geven tot het internet en tot de Belgische en internationale onderzoeksnetwerken? Dan is een aansluiting op het Belnet-netwerk voor u de oplossing. Het Belnet-netwerk is een zeer krachtig hybride netwerk met een IP-laag en een optische laag. De optische laag verbindt de 27 knooppunten of Points of Presence van het netwerk.
 
De connectiviteit die Belnet aanbiedt ‑ met het internet én met de onderzoeksnetwerken ‑ hebben een hoge bandbreedte. Belnet stelt deze connectiviteit enkel aan specifieke doelgroepen beschikbaar. De aard en het tarief van de connectiviteit zijn afhankelijk van de doelgroep waartoe u behoort. De tariefkaart is beschikbaar op aanvraag via servicedesk@belnet.be.
 
Voor uw aansluiting op het Belnet-netwerk is een toegangscircuit nodig. Het toegangscircuit komt aan op een toegangspoort (router) van een Point of Presence (PoP). Het toegangscircuit is steeds van het type ‘transparant Ethernet’. Belnet biedt u een standaardaansluiting aan die uitsluitend gebaseerd is op IPv4-technologie. Op aanvraag activeren wij op deze aansluiting ook IPv6. Natuurlijk kunt u ook voor een bijkomende verbinding enkel gebaseerd op IPv6 kiezen.

Uw voordelen

 • Hoge snelheid
  Belnet biedt snelle verbindingen aan, met snelheden van 100 Mbit/s tot 10 Gbit/s. Het verhogen van de bandbreedte is op elk moment mogelijk.
 • Gegarandeerde bandbreedte
  Belnet voorziet voldoende capaciteit binnen zijn netwerk om uw internet- en onderzoeksbandbreedte te garanderen. Er staat geen beperking op de hoeveelheid data die u uitwisselt.
 • Symmetrische bandbreedte
  Belnet levert dezelfde bandbreedte voor upload en download.
 • Transparantie
  Belnet filtert en beperkt geen enkel type dataverkeer op zijn netwerk.
 • Bedrijfszekerheid
  De redundante opbouw van onze netwerkinfrastructuur garandeert uw connectiviteit.
 • Wereldwijde samenwerking
  Uw organisatie zit samen met andere onderzoeks- en onderwijsinstellingen op (inter)nationale onderzoeksnetwerken. De onbeperkte data-uitwisseling op het netwerk stimuleert uw onderzoeks- en onderwijsactiviteiten. Het krachtige netwerk bevordert ook de samenwerking tussen overheidsdiensten.
 • Nuttige opties en diensten
  Belnet biedt u veel meer dan een basisverbinding. In het standaardpakket van Belnet zijn tal van diensten begrepen. Daarnaast bieden wij verschillende opties aan, waaronder back-up connectivity.

Ga voor een snelle en betrouwbare verbinding.

Mail ons of bel 02 790 33 00. Bespreek met onze specialisten de verschillende aansluitingsmogelijkheden.