Kunst & Cultuur

Belnet voldoet aan de uitwisselingsbehoeften van de kunst- en cultuursector

De uitwisselingen tussen onderzoekers, medewerkers en studenten uit de culturele en artistieke wereld zorgen voor nieuwe perspectieven, of dat nu in België of in het buitenland is.

Belnet biedt al twintig jaar ICT-diensten aan hogeronderwijs- en onderzoeksinstellingen en, meer recent, overheidsdiensten aan. Ook ziekenhuizen hebben nood aan snelle en veilige verbindingen en specifieke diensten. Voor musea en culturele instellingen is dit niet anders.

Belnet: partner van kunst- en cultuurinstellingen op zoek naar performante ICT-oplossingen

Kunstenaars, onderzoekers, studenten en professoren aan artistieke en culturele instellingen hebben specifieke ICT-behoeften. 

Enkele voorbeelden: 

  • De beeld-, audio- en videobestanden die worden uitgewisseld in de culturele sector zijn vaak heel zwaar. Een robuust netwerk zorgt voor een snelle transfer. 
  • De (her)uitzending van culturele evenementen via streaming en de toename van interactieve animaties in musea creëren de behoefte aan snelle en kwalitatieve verbindingen

Belnet biedt u diensten op basis van de laatste nieuwe technologie. Zo kunt u snel en efficiënt data uitwisselen met culturele instellingen over de hele wereld.

Dankzij eduroam kunt u bovendien de mobiliteit van uw medewerkers verhogen. Deze dienst biedt uw gebruikers een eenvoudige en veilige toegang tot het wifinetwerk van uw instelling en die van alle andere deelnemende instellingen wereldwijd.

Belnet werkt voor grote namen binnen de culturele wereld

Het kunstencentrum Vooruit in Gent, het Théâtre Royal van Bergen, de Munt en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis zijn allemaal partner van Belnet. De diensten die wij hen aanbieden zijn afgestemd op de bijzonderheden van hun sector.

Hebt u nood aan een dienst die nog niet in ons portfolio zit? Dan denken we graag samen met u na over een oplossing.

 

Bent u actief in de culturele sector en wilt u meer informatie over de diensten van Belnet? 

Copyright © 2023 Belnet.