Belnet verbindt de Belgische onderzoekscentra met de hele wereld

Belnet biedt onderzoekers connectiviteit op basis van de allernieuwste technologie. Wij geven hen toegang tot onderzoeks- en onderwijsplatformen wereldwijd.

De Belgische onderzoekscentra maken deel uit van onze grote community. Onze infrastructuur staat ter beschikking van federale wetenschappelijke instellingen en openbare of private gespecialiseerde onderzoekscentra van uiteenlopende omvang.

Belnet is verbonden met internationale netwerken en werkt zo mee aan de toekomst van het onderzoek.

Ons netwerk is verbonden met het Europese netwerk GÉANT. Dit groepeert alle nationale netwerken voor onderzoek en onderwijs (NRENs) in Europa. Belgische onderzoekers kunnen zo hun kennis ontwikkelen en hun ervaringen delen met hun Europese collega’s. 

GÉANT is bovendien verbonden met NRENs wereldwijd. Hierdoor kunnen de Belgische onderzoekscentra op wereldwijd niveau contacten onderhouden en ervaringen delen.

Belnet speelt een actieve rol in internationale samenwerkingen. Door regelmatig partners te ontvangen in België, werken wij samen aan de toekomst van het onderzoek in het kader van Europese projecten.

Belnet: toegang tot de meest geavanceerde technologieën voor uw onderzoekers

Wij ontwikkelen ons netwerk in functie van de behoeften van de onderzoekssector. Onze infrastructuur telt zowat 2.000 km aan glasvezel. Onze zeer hoge bandbreedtecapaciteit en netwerktoegang staan ter beschikking van onderzoekers. Zij genieten van de performantie van ons netwerk om gegevens over onderzoeksprojecten over de hele wereld uit te wisselen en te ontvangen. 

Als netwerkleverancier, maar vooral als dienstenleverancier, waken wij erover dat uw onderzoekers volop en in alle veiligheid kunnen samenwerken.

 

Bent u verantwoordelijke van een onderzoekscentrum en wilt u graag genieten van onze diensten?

Copyright © 2023 Belnet.