Belnet ondersteunt uw transformatie naar de cloud

Gepubliceerd op wo, 06/26/2019 - 16:44

Maak gebruik van de « GÉANT IaaS raamwerkovereenkomst »

Sinds enkele jaren kunt u gebruikmaken van de  « GÉANT IaaS  raamovereenkomst ». Die geeft u de keuze tussen verschillende aanbieders van Infrastructures as a Service (IaaS).

Dergelijke IaaS-platformen bieden zeer schaalbare resources die on-demand kunnen worden aangepast. Ze zijn ideaal voor academisch onderzoek dat wordt gekenmerkt door workloads die tijdelijk, experimenteel of onderhevig aan onverwachte veranderingen zijn.  

Verder kunt u dankzij deze cloudoplossingen kosten besparen: er zijn geen grote investeringen meer nodig in de IT-infrastructuur.

Daarnaast biedt de overeenkomst nog talrijke voordelen: kortingen (waaronder egress waivers), vooraf overeengekomen algemene voorwaarden en condities en ondersteuning van het GÉANT cloudteam.

Belnet begeleidt u tijdens de introductie met de leveranciers. Tijdens de operationele fase volgt u de contactprocedures van de respectievelijke leveranciers voor al uw administratieve, financiële en technische vragen.

Naast deze al bestaande cloud raamovereenkomst wordt er gewerkt aan een opvolger: een nieuwe, uitgebreidere raamovereenkomst die naar verwachting beschikbaar zal zijn vanaf Q1 2020. Momenteel zijn er gesprekken gaande met Microsoft, AWS, Google Cloud en nog andere spelers.

Belnet zal in de komende maanden workshops organiseren om u in te lichten en klaar te stomen voor de overgang naar de cloud. We houden u op de hoogte!
 

Geïnteresseerd? Bezorg ons uw vragen via dit formulier «GÉANT IaaS  raamwerkovereenkomst».

Wist u dat Belnet al een service aanbiedt die uw infrastructuur rechtstreeks verbindt met Microsoft Azure? Ontdek onze dienst Belnet Cloud Connect – MS Azure.

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2023 Belnet.