Belnet lanceert nieuwe dienst: Belnet Cloud Connect – MS Azure

Een private, betrouwbare en snelle verbinding met Microsoft Azure via Express Route

Brussel, 7 maart 2019 – Belnet heeft een nieuwe dienst gelanceerd die organisaties helpt om optimaal gebruik te maken van alle diensten van het Microsoft Azure-platform. Met Belnet Cloud Connect – MS Azure kunnen universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra en overheden hun infrastructuur rechtstreeks verbinden met MS Azure. Dit gebeurt via ‘ExpressRoute‘, een private en beveiligde dedicated point-to-pointverbinding, zonder via het commerciële internet te passeren.

Snellere gegevensoverdracht met dedicated verbinding

De services van het MS Azure-platform worden gehost in een datacenter in het buitenland. Om een snelle, veilige en betrouwbare verbinding naar dit platform te garanderen, sloten Microsoft en het pan-Europese onderzoeksnetwerk GÉANT een overeenkomst. Hierdoor kunnen de nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken (NREN’s) die met GÉANT verbonden zijn, waaronder Belnet, ExpressRoute gebruiken. Bij deze snelle en private verbinding is er specifieke bandbreedte toegewezen aan Azure-services. Dat elimineert de verschillen in performantie die soms op het internet kunnen worden ervaren. Op die manier kunnen organisaties hun intranet, sharepoint, MySQL-database en de LDAP-server externaliseren, en kunnen ze de klassieke VPN via het internet achterwege laten.

Belnet Cloud Connect laat klanten toe om het MS Azure platform te gebruiken als een uitbreiding van hun eigen datacenter

Jan Torreele, algemeen directeur van Belnet: “De voordelen van de samenwerking tussen GÉANT en Microsoft zijn legio. Onze klanten genieten van een private verbinding die de vertrouwelijkheid van hun gegevens tijdens de overdracht tussen hun LAN en MS Azure waarborgt. Die overdracht verloopt bovendien niet via het commerciële internet, wat voor extra veiligheid zorgt.”

Klanten kunnen kiezen tussen een bandbreedte van 100 Mbit/s of 1 Gbit/s. Zij hoeven bovendien niet te investeren in een bijkomende fysieke verbinding, want alles draait op het Belnet-netwerk. Zo kunnen zij het MS Azure-platform gebruiken als een uitbreiding van hun eigen datacenter, zonder dat ze er zelf in moeten investeren.

Jan Torreele: “Met onze Belnet Cloud Connect dienst breiden wij onze rol als facilitator tussen onze klanten en externe dienstverleners verder uit, waarbij Belnet veel meer is dan een tussenpersoon. Wij bekijken momenteel ook welke gelijkaardige diensten we in de toekomst kunnen lanceren.”

Bent u journalist en wenst u meer informatie over dit onderwerp? 

Copyright © 2023 Belnet.