Doe mee met de Europese Cyber Security Month!

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op

Een goed beveiligingsbeleid houdt rekening met de menselijke kant van security. Herkennen jouw medewerkers en eindgebruikers cyberrisico’s? Zijn ze op de hoogte van de nieuwste dreigingen? En weten ze hoe ze moeten omgaan met securityincidenten? De Europese Cyber Security Month is het perfecte moment om awareness te creëren. Met de gratis tools en materialen van GÉANT en SafeonWeb kan je meteen aan de slag.

GÉANT: focus op social engineering 

Sinds 2020 draagt Belnet bij aan de jaarlijkse bewustmakingscampagne van het Europese onderzoeksnetwerk GÉANT. Ook dit jaar lanceert GÉANT een campagne om het bewustzijn rond cyberveiligheid in de Europese R&E-community te vergroten. 

Met de tagline "Your brain is the first line of defence" staat de GÉANT-campagne dit jaar volledig in het teken van social engineering. Cybercriminelen gebruiken allerlei manipulatieve technieken om mensen te misleiden opdat ze vertrouwelijke informatie zouden vrijgeven. Met deze campagne wil GÉANT gebruikers stimuleren om altijd kritisch te denken en waakzaam te blijven, zodat ze cybercriminelen steeds een stap voor kunnen blijven. 

Wat mag je verwachten? 

  • In vier video’s volgen we de avonturen van Jake Doubt, een security expert die op onderzoek uitgaat wanneer verschillende personen binnen zijn universiteit met vreemde verzoeken te maken krijgen. Op een ludieke manier komen verschillende thema’s aan bod zoals deepfakes, spear phishing, romance scams en tailgating. Je kan het materiaal kosteloos gebruiken. De filmpjes zijn ook beschikbaar met ondertitels in het Nederlands en Frans.  
  • Inspirerende interviews en blogs op de CONNECT website tijdens de hele maand oktober. 
  • Korte filmpjes waarin experten op een eenvoudige manier toelichten hoe je je kan beschermen tegen verschillende vormen van social engineering. Ook enkele Belnet-collega’s droegen hun steentje hieraan bij! 
  • Een reeks gratis webinars waarin security- en awarenessexperten hun inzichten delen over thema’s zoals insider threats, social engineering en risico’s verbonden aan AI. Bekijk het volledige programma en schrijf je snel in!  
  • Volg ook zeker de socialmediakanalen van GÉANT (LinkedIn - InstagramMastodon) en deel jouw updates met de hashtags #CSM24 en #CyberSecMonth. 

Safeonweb: campagne rond 2FA 

Het Centrum voor Cybersecurity België, Febelfin en de Cyber Security Coalition bundelen opnieuw hun krachten voor een jaarlijkse cyberveiligheidscampagne. Dit jaar ligt de focus op tweestapsverificatie (2FA) als essentiële bescherming tegen cybercriminelen. De campagne werd gelanceerd op 25 september. 

Als partner van de campagne moedigt Belnet je aan om het beschikbare campagnemateriaal te gebruiken. Dat bestaat onder meer uit kant-en-klare presentaties, posters, video's en banners.

Wil je het communicatiemateriaal in jouw organisatie gebruiken?  

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.