Trends – Advanced DDoS Security

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op do, 11/16/2023 - 14:23
Sinds de lancering van onze Advanced DDoS Security-service zijn talrijke aanvallen gedetecteerd en geblokkeerd (85 TB aan verkeer in totaal). De onderstaande trends, geregistreerd tussen 1 juli en 31 oktober, laten zien dat het aantal aanvallen steeds toeneemt maar ook complexer wordt. We nemen dit fenomeen onder de loep.

DDoS trends infographicSinds de lancering van onze Advanced DDoS Security-service op 1 juli zijn er 30 aanvallen geweest. 13,3% hiervan waren grootschalige volumetrische aanvallen die werden geblokkeerd door onze interne scrubbing centers. Dankzij de geautomatiseerde firewall werd verdacht verkeer uitgefilterd zonder het doelwit van deze aanvallen te beïnvloeden of te verstoren.

Steeds complexere en gevarieerdere soorten aanvallen

Er kunnen ook andere, complexere soorten aanvallen worden waargenomen. Zoals u in onze infographic kunt zien, gaat het in 63,3% van de gevallen om sessieaanvallen. Dit type aanval is weliswaar veel minder omvangrijk, maar kan toch worden gedetecteerd en geblokkeerd door onze oplossing.

Vanaf oktober werd een derde type aanval gedetecteerd dat sessie- en applicatieve aanvallen combineert, goed voor 23,3% van de aanvallen.

Deze zijn minder zichtbaar en vallen de zwakke punten in de applicatie van het doelwit direct aan. Voor dat laatste zijn we momenteel een aanbevelingsschema aan het opstellen dat binnenkort beschikbaar zal zijn.

Aantal aanvallen stijgt elke maand

Zoals u hiernaast kunt zien, vond 70% van de aanvallen (21 in totaal) plaats in de maand oktober, een maand waarin ons land te maken kreeg met intensieve DDoS-aanvallen.

Sommige kunnen meerdere dagen duren of gefragmenteerd zijn over een langere periode. Deze trend laat zien dat het aantal aanvallen in de loop der tijd toeneemt.

Combineer Advanced DDoS Security met onze aanbevelingen

Als u zich nog niet op deze service hebt aangesloten, raden we u aan de eerste stap te zetten om het risico op onderbrekingen in uw netwerk te vermijden. Sinds 1 juli werd er 85 TB aan kwaadwillig netwerkverkeer geblokkeerd.

Advanced DDoS Security is de eerste stap in een proactieve bescherming tegen volumetrische aanvallen. Om deze basisbeveiliging aan te vullen, is ons Security Team bezig met het opstellen van een aanbevelingsschema  dat binnenkort beschikbaar zal zijn. U krijgt specifieke richtlijnen die ervoor moeten zorgen dat uw bescherming compleet is en complexere aanvallen aankan.

Bescherming tegen applicatieve aanvallen

Advanced DDoS Security beschermt u tegen volumetrische aanvallen. Voor applicatieve aanvallen is extra beveiligingsapparatuur, in combinatie met de Advanced DDoS Security-service, essentieel.

Deze extra apparatuur brengt investeringen met zich mee, maar dit vertegenwoordigt slechts een klein deel van de financiële schade die een aanval kan veroorzaken, om nog maar te zwijgen van de reputatieschade. We staan tot uw beschikking om u te helpen de nodige stappen te ondernemen.

Al 31 organisaties maken gebruik van onze anti-DDoS "verzekering" om alle volumetrische aanvallen tegen te gaan. Neem voor meer informatie of om de service aan te vragen contact op met uw Account Manager
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.