Nieuws & Evenementen

27 sep. 2023

Doe jij ook mee met de Europese Cyber Security Month?

Oktober staat voor de deur en dat betekent naar goede gewoonte extra aandacht voor informatieveiligheid. De Europese Cyber Security Month is dé gelegenheid om jouw collega’s en eindgebruikers te informeren en sensibiliseren en van hen echte cyberhelden te maken. Nog op zoek naar inspiratie? Nog op zoek naar inspiratie of kant-en-klaar communicatiemateriaal? Hou dan zeker de website van GÉANT in de gaten!
13 sep. 2023

Chris De Loof over de rol van Belnet als Belgische gemandateerde organisatie voor EOSC

In 2020 werd Belnet aangesteld als de Gemandateerde Organisatie (MO) in België voor de EOSC-A. De Gemandateerde Organisatie speelt een belangrijke rol in zowel het faciliteren van de ontwikkeling van EOSC in het land als in het vertegenwoordigen en ondersteunen van de nationale onderzoeksgemeenschap op internationaal niveau. Belnet is het Belgische National Research and Education Netwerk (NREN), wat betekent dat Belnet de fysieke verbindingen met het EOSC-ecosysteem verzorgt, maar zelf geen onderzoeksfinancieringsorganisatie of onderzoeksinstelling is. In dit interview komen we te weten op welke manieren Belnet de noden van de onderzoeksgemeenschap in België vertegenwoordigt, hoe ze zich engageren met deze gemeenschap en welke sterktes en uitdagingen de organisatie ziet op het vlak van de EOSC-ontwikkelingen in België.
31 aug. 2023

Oproep: heeft uw organisatie een use case voor Quantum Key Distribution netwerken?

Zoals u misschien al heeft vernomen, is Belnet sinds vorig jaar betrokken in het BeQCI project, dat als doel heeft om een quantumcommunicatienetwerk in België uit te rollen. Verschillende partners (universiteiten, publieke instellingen en privébedrijven) hebben hun krachten gebundeld in een consortium, onder leiding van imec.
24 aug. 2023

“Belnet is altijd de speler bij uitstek geweest die ons een infrastructuur met zeer hoge prestaties biedt”

De algemene informaticadienst van de ULiège (Service Général d’Informatique de l’Université de Liège, SEGI) is verantwoordelijk voor de goede werking van de IT-infrastructuur en -systemen van de ULiège maar ook van het CHU (Centre hospitalier universitaire de Liège). Belnet sprak met Julien Del Peso, verantwoordelijke NOC/SOC bij het SEGI, over de IT-uitdagingen aan de ULiège en de historische samenwerking tussen Belnet en de universiteit.
26 jun. 2023

IMEC zet de dienst International Connectivity in voor grote internationale onderzoeksinfrastructuurprojecten

International Connectivity maakt gebruik van het GÉANT-netwerk, waarin Belnet een schakel is. Belgische onderzoeks- en hogeronderwijsinstellingen kunnen zo point-to-point verbindingen maken met sites in het buitenland zonder het onderzoeksnetwerk te verlaten.

Copyright © 2023 Belnet.