Belnet DataCite Consortium

De voordelen van de DataCite-service tegen een erg aantrekkelijke prijs.

Word lid van het Belnet DataCite Consortium, opgericht door Belnet, en profiteer van de voordelen van het registreren van onderzoeksgegevens terwijl u aanzienlijke besparingen realiseert. Bied uw onderzoekers de mogelijkheid tot het efficiënt registreren en indexeren van al hun onderzoeksgegevens en draag bij tot de evolutie van open science in België en wereldwijd.

Moeten uw onderzoekers hun gegevens en resultaten kunnen registreren zodat ze toegankelijk, identificeerbaar, onderling verbonden en herbruikbaar zijn met het oog op de vooruitgang van het onderzoek in België en de rest van de wereld? Zou uw O&O-organisatie in het algemeen meer krediet en erkenning willen krijgen voor haar volledige onderzoek? Word lid van Belnet DataCite Consortium en profiteer van de voordelen van DataCite tegen een uitermate aantrekkelijke prijs.

DOI-nummers om uw onderzoeksgegevens vlot te identificeren, te lokaliseren en te citeren

Het Belnet DataCite Consortium richt zich tot onderzoeks- en onderwijsinstellingen in België en biedt uw onderzoekers de mogelijkheid om hun onderzoeksgegevens te registreren door het toekennen van DOI-nummers (Digital Object Identifier). Met deze unieke, permanente nummers kunnen alle verwijzingen naar artikels, software, resultatenpublicaties, onderzoekspublicaties, grijze literatuur of conferentieverslagen vlotter worden teruggevonden, dankzij de (open) metadata. Ze maken het makkelijker om al die gegevens efficiënt te identificeren, te lokaliseren en te citeren.

Voordelen:

Kostenbesparing

Door lid te worden van het Consortium bespaart u aanzienlijk op de kosten van uw jaarlijkse lidmaatschap. Het is veel goedkoper dan een rechtstreekse registratie bij DataCite.

Efficiëntie

Door lid te worden van DataCite kunt u de implementatie stroomlijnen om compliance te garanderen en best practices te volgen. Bovendien verbetert u zo ook de interoperabiliteit met andere organisaties en kunnen de resultaten effectief aan elkaar worden gekoppeld.

Transparantie

DataCite zet zich in voor goed bestuur binnen haar gemeenschap zodat alle metadata een open, transparante en betrouwbare bron worden.

Open science

Net als DataCite hebben de leden van het Belnet DataCite Consortium een gemeenschappelijk belang: meewerken aan de ontwikkeling van open science.

Wist u dit?

DataCite is een non-profitorganisatie en een wereldwijd erkend actief lid van de International DOI Foundation (IDF) en het RA-register voor DOI-namen. DataCite werd in 2009 opgericht op basis van het principe van een open source-gemeenschap en telt nu meer dan 3000 beheerders en 1337 organisaties in 52 landen wereldwijd. Als lid kunt u participeren aan en bijdragen tot de ontwikkeling van DataCite en bijvoorbeeld deelnemen aan de discussies in het gedeelte DataCite van het PID-forum.

Begin nu Belnet DataCite Consortium te gebruiken

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

Ons databeschermingsbeleid bevat alle informatie over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken.

Naam
Titel
CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Copyright © 2024 Belnet.