Belnet Storage, de private cloudoplossing voor uw back-ups van grote datavolumes

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op wo, 09/21/2022 - 09:35

Op 9 september werd onze Belnet Storage-dienst verplaatst naar een nog meer geavanceerde opslagoplossing in de Cloud. Een nieuwe interface en nieuwe functies zijn nu beschikbaar om het ideale antwoord te bieden op uw behoeften inzake dataopslag.

Hebt u een oplossing nodig om een zeer grote hoeveelheid data te beschermen? Zoekt u een geschiktere manier dan conventionele Cloud on demand-oplossingen om regelmatig back-ups te maken van grote opslagvolumes? Of een opslagoplossing om tijdelijk data te bewaren die al verwerkt zijn, zoals e-mails?

Wat u ook nodig heeft, Belnet Storage is onlangs geüpgraded om nog beter tegemoet te komen aan uw eisen op het vlak van capaciteit, volumetypes (NFS, iSCSI en S3) en prijs.

Nieuwe functies

Dankzij onze Belnet Storage-dienst geniet u al 6 jaar van de neutrale en veilige infrastructuur van het Belnet-netwerk. Uw data worden in België gehost in een private cloudoplossing met drievoudige redundantie.

Naast de neutraliteit van deze dienst worden uw data opgeslagen in 3 datacenters in België. Als een van de drie uitvalt, nemen de andere twee het over om u van een extra beveiliging van uw data te verzekeren. Behalve deze drievoudige redundantie zijn onlangs nieuwe functies toegevoegd:

Een vernieuwde interface

De ergonomie en de look van de gebruikersinterface zijn onlangs geüpgraded, zodat u al uw volumes nog eenvoudiger kunt beheren. Klikt u bijvoorbeeld op 'Volume toevoegen', dan kunt u in enkele seconden uw type volume selecteren.

U kunt ook een volledig overzicht krijgen van al uw volumes en ze met een paar klikken bewerken, dupliceren of verwijderen.

nieuwe interface Belnet Storage

Maak snapshots van uw volumes

Met de snapshotfunctie kunt u een kopie maken van uw schijven. Indien nodig kunt u later naar deze momentopname terugkeren. Deze functie is bijvoorbeeld perfect om dataverlies bij een belangrijke update te voorkomen. Een snapshot wordt op dezelfde manier gefactureerd als conventionele opslagvolumes.

Een opslag van het type S3 voor meer opslagflexibiliteit

Naast NFS (bestandsgebaseerde opslag) en iSCSI (blokgebaseerde opslag) biedt Belnet Storage voortaan ook S3 of Object Storage aan. Object Storage is de oplossing bij uitstek wanneer u op zoek bent naar opslag met een zeer hoge beschikbaarheid en flexibiliteit. 

Een prijs met vele troeven

Voor Belnet Storage wordt alleen de gebruikte capaciteit in rekening gebracht. In tegenstelling tot andere 'grote' providers, betaalt u dus niet extra voor de bandbreedte noch voor de PUT- en GET-verzoeken. Afhankelijk van uw gebruik kan dit een belangrijke besparing opleveren voor uw organisatie.

Voor elke klant stellen wij een mogelijk opslagvolume ter beschikking. Of het nu gaat om 1 TB of 10 TB, wij adviseren u graag bij het bepalen van uw opslagvolume.

Wilt u meer informatie of wenst u uw usecase voor te leggen aan onze specialisten?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.