Beveilig uw online accounts beter met MFA: bekijk onze korte instructievideo’s

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op di, 01/25/2022 - 09:09
MFA is een sleutelcomponent in een sterk identiteits- en toegangsbeheerbeleid (IAM) en helpt het risico dat u of uw organisatie slachtoffer wordt van cybercriminaliteit gevoelig te verminderen.

Waarom is MFA veiliger dan een wachtwoord alleen?

Zie multifactorauthenticatie (MFA) als een extra beveiligingslaag voor uw online accounts. Eerst voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in, daarna wordt u gevraagd een tijdelijke toegangscode van 6 tot 8 cijfers in te voeren (ook wel een TOTP genoemd). Dat nummer, dat om de zoveel seconden verandert, verkrijgt u via een authenticator app die u op uw smartphone moet installeren. Pas als u die code hebt ingevoerd, krijgt u toegang tot uw account. Een hacker moet dan al uw gebruikersnaam en wachtwoord kennen én fysieke toegang hebben tot uw smartphone en uw authenticator app om te kunnen inloggen op uw account.

MFA is niet alleen veilig, het is ook een snelle manier om in te loggen: Gebruikersnaam, wachtwoord en tijdelijke toegangscode zijn voldoende om snel en veilig ingelogd te zijn.

Belnet en MFA

Belnet biedt voor alle diensten die gebruik maken van de Belnet Personal Login de mogelijkheid om aan te melden met MFA. Het gaat meer bepaald om het Belnet Portal, DDoS Dashboard en het beheer van de diensten Domain Name Registration, Belnet Storage, eduroam, govroam, guestroam en eduGAIN services. Omdat MFA bijdraagt tot een betere bescherming van gebruikersgegevens en de bijhorende toegang tot applicaties en bedrijfsdata, raden wij u sterk aan om MFA te activeren. Mocht u dat wensen, kunt u later nog steeds MFA deactiveren. Twee korte video’s van minder dan één minuut tonen hoe u eenvoudig MFA kan activeren en deactiveren voor diensten die gebruik maken van de Belnet Personal Login.

Meer informatie over MFA kunt u ook terugvinden op de technische FAQ-pagina’s van de desbetreffende Belnet-diensten.

Activeer MFA vandaag nog en help uw organisatie te beschermen tegen gegevenslekken ten gevolge van gestolen gebruikersgegevens of, erger nog, inbraak in uw organisatie-kritische systemen.

Bekijk zeker onze video’s!
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.