GÉANT stelt e-learning tools voor uw hogeschool of universiteit ter beschikking tijdens de COVID-19 periode

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op ma, 03/30/2020 - 12:20

Om onderwijsinstellingen te helpen in deze COVID-19 periode, heeft het Europese onderzoeksnetwerk GÉANT samen met verschillende projectpartners het “OpenUp2U” remote learning platform gelanceerd.

Als één van de Europese nationale onderzoek- en onderwijsnetwerken (NREN’s) die deel uitmaken van het GÉANT-netwerk, brengt Belnet u graag op de hoogte van dit initiatief.

De aangeboden diensten ondersteunen uw hogeschool of universiteit om leren op afstand te faciliteren zodat docenten en studenten in realtime kunnen samenwerken.

Wat houdt het OpenUp2U-platform in?

Het OpenUp2U-platform is een Next Generation digitale leeromgeving die zeer modulair en flexibel is.

Het platform is gebaseerd op open source technologie en werd ontwikkeld door Europese non-profitorganisaties en onderzoeksinstellingen zoals het CERN.

Een overzicht van de verschillende diensten:

  • Moodle: een cursusbeheersysteem op basis van een gratis open source softwarepakket dat is ontworpen om docenten te helpen online cursussen voor te bereiden.
  • eduMEET: een open source webgebaseerd platform voor videoconferenties, dat een veilige en betrouwbare omgeving biedt voor afstandsonderwijs (momenteel in bètafase)
  • SWAN: een kant-en-klaar platform om digitale notitieboekjes te maken in een eenvoudige webinterface. Deze kunnen worden opgeslagen in CERNBox.
  • CERNBox powered by EOS en ownCloud: de Sync and Share-opslagdienst voor onderzoek, waarmee studenten en docenten altijd en overal vanaf hun mobiele apparaten kunnen (samen)werken

Voor wie?

Het platform en de bijhorende tools zijn beschikbaar voor alle Europese (hoge)scholen en universiteiten, via de nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken (NREN’s).

Het platform zal gratis beschikbaar zijn gedurende de COVID-19 crisisperiode.

Meer informatie

Voor meer gedetailleerde informatie over het Up2U aanbod kunt u terecht op de website van GÉANT en de Up2U website.

Aarzel zeker ook niet om deze informatie binnen uw organisatie te verspreiden.

Hebt u vragen hierover?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.