Herinnering: blader door het volledige aanbod van het OCRE Cloud Framework & Catalogue-project

Gepubliceerd op ma, 02/22/2021 - 14:28

Met de lancering van het OCRE Cloud Framework & Catalogue-project geeft GÉANT de onderzoekssector in Europa een duw in de rug door een brede keuze aan commerciële clouddiensten beter toegankelijk te maken. Het volledige aanbod is beschikbaar sinds 29 januari.

Het OCRE-project (Open Clouds for Research Environments) dat GÉANT coördineert, kondigde zopas aan dat er 473 raamovereenkomsten voor IaaS + diensten zijn gegund. Op nationale schaal zal dit nieuws ongetwijfeld een boost betekenen voor alle organisaties die op Belnet aangesloten zijn (R&E maar ook openbare diensten en federale instellingen), omdat ze nu kunnen profiteren van een vereenvoudigde en veilige toegang tot een ruime waaier aan commerciële Cloudplatformen en -services.

Door nieuwe financieringsmodellen te hanteren zal de onderzoekssector via de voordelen van schaalvergroting nu ook eenvoudig toegang krijgen tot gepersonaliseerde digitale oplossingen en tegelijkertijd profiteren van volumekortingen. Het is kortom een erg interessant project dat wij graag ter beschikking stellen aan onze R&E-gemeenschap.

Ontdek de volledige catalogus voor België

Via de catalogus die wij u aanbieden, hebt u toegang tot meer gedetailleerde informatie over elk platform dat beschikbaar is in België.

Het volledige aanbod voor België omvat momenteel Bechtle (Azure en Ionos), SoftwareONE (IBM), Sparkle (GCP), Rackspace (AWS), Safespring, CloudSigma, CloudFerro, T-Systems (Open Telecom Cloud), Setcor, Quistor (Oracle), Orange (Business Services) en VSHN (Exoscale). We nodigen u uit om eens door de catalogus te bladeren.

Op 11 maart wordt een eerste webinar georganiseerd

Om u beter op de hoogte te brengen van de verschillende mogelijkheden die het OCRE Cloud Framework Catalogue-project te bieden heeft, organiseren we op 11 maart een webinar.

Op het programma van dit webinar staan een algemene presentatie van het project gevolgd door een presentatie van Microsoft-producten, een van de merken in de catalogus.

Wilt u deelnemen aan dit webinar of wenst u meer informatie over dit evenement?

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2022 Belnet.