De managementtool van de Belnet R&E Federation krijgt een make-over

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op vr, 01/27/2023 - 13:58

Het R&E Federation platform van Belnet werd volledig herwerkt om uw gebruikerservaring te optimaliseren. Ontdek meteen de nieuwe functies die u helpen om moeiteloos de metagegevens van uw instelling te uploaden, te corrigeren en te valideren.

Als lokaal beheerder van de Belnet R&E Federation dienst binnen uw instelling, heeft u vast al gemerkt dat de gebruikerservaring op het Belnet R&E Federation platform aanzienlijk werd verbeterd. Daartoe werd de in 2022 door ons technisch team gelanceerde code volledig herschreven. Naast de stijl en de ergonomie van het platform, werden nieuwe functies toegevoegd om het beheer van uw metagegevens te vereenvoudigen en efficiënter te maken.

Voeg een URL toe om uw metagegevens te recupereren

Het is niet alleen mogelijk om een bestand te kopiëren-plakken. Om uw XML-bestanden te uploaden, werd een derde optie toegevoegd. Die laat u toe om een URL in te voegen op basis waarvan de metagegevens automatisch en dagelijks worden geïmporteerd om de gedownloade gegevens geregeld te kunnen bijwerken. Telkens een nieuw geheel van geaggregeerde metagegevens wordt gegenereerd, wordt de opgegeven URL gebruikt. Indien die nieuwe metagegevens niet toegankelijk of ongeldig zijn, wordt de laatste gevalideerde kopie gebruikt.

De nieuwe optie is bijzonder nuttig voor systemen die gebruik maken van Microsoft-producten, zoals ADFS. In die toepassingen veranderen de in metagegevens gekopieerde certificaten immers geregeld. Dankzij de nieuwe functie, hoeft u niet telkens opnieuw op het platform in te loggen om uw metagegevens aan geüpdatete certificaten aan te passen.

Corrigeer uw XML, dankzij de functie 'Try to fix errors in the XML'

Zodra uw XML-code in het venster 'Metadata in XML format' verschijnt, worden fouten en waarschuwingen automatisch zichtbaar aan de rechterkant. Zolang er fouten in de XML worden gedetecteerd, kan de upload van metagegevens niet worden gevalideerd. Dankzij die functie, kan het valideringssysteem zichzelf in zekere mate corrigeren op een aantal frequente syntactische fouten.

Die XML-corrector signaleert eveneens of de code correct is met het oog op gebruik in eduGAIN. U krijgt ook een voorbeeld van hoe die aan eduGAIN kan worden aangepast.

Hou alle metagegevens van uw instelling in de gaten

Via de knop 'List of institution’s metadata' krijgt u een overzicht van de historiek van de door u ingevoerde gegevens. Op die manier krijgt u een beeld van de structuur van uw vorige XML-bestanden. Dat kan nuttig zijn in het kader van een overzicht van de metagegevens van uw instelling indien het platform door verschillende beheerders wordt gebruikt.

Download de globale metagegevens van de Federation

Wil u tests uitvoeren of uw IDP voor het gebruik van de Belnet R&E Federation configureren? U kan de Belnet-metagegevens van de 3 beschikbare URL's downloaden via 'List of downloadable metadata':

  • De officiële Federation
  • De officiële op eduGAIN afgestemde Federation
  • De Federation test

Als beheerder kan u alle nieuwe functies ontdekken.

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.