Optimalisatie van Domain Name Registration door de toevoeging van Anycast DNS

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op wo, 01/17/2024 - 10:01
Belnet zal binnenkort automatisch Anycast DNS toevoegen aan de dienst Domain Name Registration.

Wat is Anycast DNS? 

Anycast DNS is een eenvoudige en uiterst effectieve manier om ervoor te zorgen dat gebruikers uw domein(en) altijd kunnen vinden. Anycast DNS maakt gebruik van een groep servers met hetzelfde IP-adres verspreid over heel Europa, in plaats van één DNS-server waar alle DNS-queries naartoe gaan. 

Hoe werkt Anycast DNS? 

  1. Er worden meerdere DNS-servers opgezet op verschillende geografische locaties, elk met hetzelfde IP-adres. 
  2. Wanneer een gebruiker een DNS-query doet voor een domeinnaam, wordt de query naar de dichtstbijzijnde DNS-server gestuurd. 
  3. De DNS-server die de query ontvangt, antwoordt vervolgens met het IP-adres van de gevraagde domeinnaam. 
  4. Het apparaat van de gebruiker gebruikt vervolgens dit IP-adres om een verbinding tot stand te brengen met de server die het domein host. 
  5. Als de dichtstbijzijnde DNS-server om welke reden dan ook niet beschikbaar is, wordt de query automatisch doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde beschikbare DNS-server. 

De voordelen van Anycast DNS 

  • Redundantie 

Met Anycast kan uw DNS-informatie opgevraagd worden bij verschillende DNS-naamservers. Als één instantie uitvalt, stuurt het systeem zoekopdrachten automatisch door naar de best beschikbare locatie en blijven uw diensten (bijvoorbeeld website) operationeel. 

  • Snellere respons (lagere latency) 

Doordat elke DNS-query beantwoord wordt door de dichtstbijzijnde beschikbare server, zorgt Anycast voor een betere gebruikerservaring. 

  • Betere bescherming tegen DNS floodaanvallen 

Doordat bij Anycast DNS het verkeer gespreid wordt over verschillende DNS resolvers, is het nagenoeg onmogelijk deze te overbelasten.

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.