Belnet FedSender is nu voor alle federale organisaties en openbare diensten beschikbaar

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op ma, 02/27/2023 - 11:13

Sinds januari 2023 kan uw organisatie, of ze nu lid is van de G-Cloud of niet, toegang krijgen tot Belnet FedSender. Daarvoor implementeerde Belnet een discovery service die naar uw authenticatiesysteem verwijst.

Is uw organisatie een federale overheidsdienst of een openbare dienst? In dat geval kan u sinds januari ook toegang krijgen tot de toepassing voor het verzenden van omvangrijke bestanden: Belnet FedSender.

Een discovery service die uw IdP oplijst

Voorheen was Belnet FedSender alleen beschikbaar voor overheidsorganisaties die lid zijn van de G-Cloud. Zij hebben toegang tot de dienst via het authenticatiesysteem G-Cloud Share Directory (ShaD). Sinds januari 2023 hebben onze technische teams een discovery service opgezet die ook federale organisaties en overheidsdiensten die geen lid zijn van de G-Cloud ShaD de mogelijkheid biedt om Belnet FedSender te gebruiken.

Dankzij die wijziging, kan u zich na ondertekening van uw contract authenticeren via uw IdP in de discovery service mits die door uw IT-dienst werd geconfigureerd.

Voorwaarde: uw organisatie moet over een IdP beschikken

Een identity provider (IdP) is een dienst die digitale identiteiten opslaat en beheert. Bedrijven gebruiken deze services om hun werknemers of gebruikers in staat te stellen verbinding te maken met de resources die ze nodig hebben. Ze bieden een manier om toegang te beheren, privileges toe te voegen of te verwijderen, terwijl de beveiliging streng blijft.

Tal van voordelen

Belnet FedSender biedt u tal van voordelen. U kan er eenvoudig omvangrijke bestanden mee verzenden (tot 1 TB per gebruiker). De doorgestuurde bestanden worden niet opgeslagen en zijn tijdelijk beschikbaar via de infrastructuur op het Belnet-netwerk, wat een belangrijke troef is op het vlak van betrouwbaarheid en veiligheid. Ontdek alle voordelen van Belnet FedSender.

Interesse? We geven u graag meer informatie over onze tarieven 

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.