Een betere bescherming tegen DDoS-aanvallen met de hulp van onze community

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op ma, 10/24/2022 - 15:14

In het kader van ons Service Improvement Programma gingen we begin oktober van start met een reeks changes om het Belnet-netwerk weerbaarder te maken tegen DDoS-aanvallen. De medewerking van al onze aangesloten organisaties is cruciaal om dit project tot een goed einde te brengen.

Sinds maart hebben we onze community op regelmatige basis en via onze verschillende communicatiekanalen geïnformeerd over de noodzakelijke aanpassingen aan hun Point-to-Point IP-adressen. Die aanpassingen zijn noodzakelijk om onze anti-DDoS systemen optimaal te kunnen inzetten bij volumetrische aanvallen.

Sinds begin oktober is de volgende fase van het project ingezet, namelijk de activatie van de filters om al het dataverkeer van buitenaf naar de Point-to-Point IP-adressen van onze aangesloten organisaties te blokkeren.

Gefaseerde aanpak

De activatie van de filters verloopt in verschillende fases en zal nog tot eind november duren. In totaal zullen zo’n 5000 IP-adressen worden gefilterd, verdeeld over 22 blokken van IP-ranges. Daarvan is momenteel reeds één derde gefilterd. Alle Belnet-klanten (TCP) worden voorafgaand op de hoogte gebracht van de exacte timing van de implementatie van de filters specifiek voor hun organisatie.

Mocht uw organisatie (nog) niet in orde zijn met de aanpassingen aan haar Point-to-Point IP-adressen, dan vragen wij u om onze Service Desk op de hoogte te brengen. Op die manier kunnen wij in samenspraak met u onze planning aanpassen om onderbrekingen in uw connectiviteit te vermijden.

Aan onze kant hanteren we eveneens een proactieve aanpak door onze klanten meteen te contacteren indien we na de installatie van de filters problemen of onderbrekingen vaststellen via onze monitoring.

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.