Hénallux kiest voor Belnet Storage als back-upstrategie

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op vr, 03/31/2023 - 12:59

Willem Kuypers, hoofd van de IT-afdeling van de hogeschool Hénallux, maakt sinds 2018 gebruik van Belnet Storage. We stelden hem een paar vragen om te begrijpen waarom hij deze keuze heeft gemaakt. 

De Haute École de Namur-Liège-Luxembourg telt meer dan 6.500 studenten verspreid over tien vestigingen in de provincie Namen, Luik en de provincie Luxemburg. Ze maakt deel uit van twee academische polen: de pool Namen en de pool Luik-Luxemburg. In 2018 tekende Hénallux in op de Belnet Storage-dienst. IT-verantwoordelijke Willem Kuypers (cel e-learning) baseerde zijn keuze in de eerste plaats op de scherpe prijs en de betrouwbaarheid van het netwerk tussen Belnet en de verschillende Hénallux-sites. Hij vertelt ons er iets meer over.

"We hebben ook andere opslagdiensten getest, maar die van Belnet was de meest interessante voor hetgeen wat wij zoeken."

Waarom is een gegevensopslagdienst zoals Belnet Storage belangrijk voor Hénallux?

Voor onze back-upstrategie moesten we opslagruimte buiten de hogeschool vinden die gemakkelijk toegankelijk was en vooral een goede snelheid bood. Tijdens een van de vergaderingen met andere klanten van Belnet bleek dat de NFS-ruimte wat bandbreedte betreft niet als extern aan onze hogeschool wordt beschouwd. Daardoor genieten we van een communicatiesnelheid van 10 Gbit/s met de back-up.

We hebben ook andere opslagdiensten getest, maar die van Belnet was de meest interessante voor hetgeen wat wij zoeken. Ofwel boden ze niet dezelfde snelheid, of de configuratie was ingewikkeld, of de prijs buitensporig. 

Hoe verliep de configuratie van de dienst?

Voor onze configuratie kregen we hulp van Belnet. Het beheerplatform toont de opslaglocaties en geeft een goed overzicht van wat we hebben. Ook voor de upgrade van het NFS-platform vorig jaar kregen we ondersteuning. Het Belnet-team nam zelfs telefonisch contact met ons op om te horen of de migratie goed was verlopen.

Wat zijn volgens u de grootste voordelen?

"De stabiliteit van het netwerk tussen Hénallux en Belnet, met een snelheid van 10 Gbit/s, is een belangrijk voordeel. Wij hebben daarbovenop ook de mogelijkheid om snapshots te maken".

Eerst en vooral is de prijs zeer redelijk in verhouding tot de schijfruimte die we gebruiken. Enkel de door ons gebruikte capaciteit wordt in rekening gebracht.

Ten tweede biedt Belnet ons de zekerheid dat onze gegevens in België opgeslagen blijven en dat de toegang tot deze gegevens beveiligd is (de data worden opgeslagen in 3 datacenters in België).

Verder is ook de stabiliteit van het netwerk tussen Hénallux en Belnet, met een snelheid van 10 Gbit/s, een belangrijk voordeel. Wij hebben daarbovenop ook de mogelijkheid om snapshots te maken van de ruimte sinds de migratie naar de nieuwe structuur.

Welke volumes gebruikt u en waarom?

Dankzij het platform kunnen we gemakkelijk nieuwe volumes creëren volgens onze behoeften. Volumes van het NFS-type zijn gemakkelijk te configureren.

Hoe ziet u de toekomst op het gebied van gegevensbeheer?

We zijn nog op zoek naar 'append-only'-opslag. Dat is opslagruimte waarop je geen gegevens kunt verwijderen, alleen toevoegen. Als Belnet ons dat kan bieden, zou dat echt een pluspunt zijn.

We willen de opslagruimte ook nog optimaliseren om een goed evenwicht te vinden tussen archivering en back-up. In het kader van de AVG kunnen we gegevens niet langer onbeperkt bewaren.

Would you like to receive more information about our Belnet Storage solution?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.