De OCRE 2024 tender werd gepubliceerd

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op vr, 04/26/2024 - 11:00

De aanbesteding wil een brede en gediversifieerde portefeuille van Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) offertes samenstellen. Ze werd op 21 maart gepubliceerd.

Zoals eerder aangekondigd, wordt de raamovereenkomst OCRE 2020 vanaf 1 december 2024 vervangen door een nieuwe raamovereenkomst 'OCRE 2024' (al kan ze met minstens één jaar worden verlengd, in functie van de leverancier/partner).

Sinds 2016 en voor de 3e keer biedt de raamovereenkomst voorgesteld door GÉANT alle leden van de R&E Community én alle op Belnet aangesloten federale en openbare instellingen tal van voordelen bij de aankoop van commerciële clouddiensten, dankzij de inzet van de Europese NREN Community, waarvan Belnet deel uitmaakt.

Een accelerator voor de ontwikkeling van innovaties in onze gemeenschappen

Naast voordelige prijzen met leverancierskortingen, neemt OCRE heel wat werk voor zijn rekening in de gunningsprocedures van opdrachten. Het gaat om kant-en-klare oplossingen die voldoen aan de Europese en de nationale wetgeving. Dat is niet onbelangrijk in het kader van de digitale transformatie. Bovendien krijgt het innovatiepotentieel van onze gemeenschappen zo een onmiskenbare boost.

Als aankoopcentrale groepeert GÉANT de behoeften en eisen van de pan-Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschap in een openbare aanbestedingsprocedure om geschikte leveranciers van commerciële clouddiensten te selecteren.

De aanbesteding werd opgesplitst in 39 deelopdrachten (één per land), die op hun beurt werden onderverdeeld in subopdrachten voor verschillende types platformen. De publicatie en het aanbestedingsdossier zijn hier terug te vinden.

De aanbestedingsperiode zou 3 maanden lopen, gevolgd door evaluatieperiode tot 1 december 2024.

Interesse voor de raamovereenkomst en OCRE 2024? Schrijf u in op onze OCRE Fl@sh Nieuwsbrief!

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.