Nieuwe Belnet-dienst Advanced DNS Security kan op heel wat interesse rekenen

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op vr, 03/25/2022 - 13:04
9 op de 10 cyberaanvallen maken gebruik van onveilige internet- of DNS-connecties om toegang te krijgen tot een netwerk. Met Advanced DNS Security wil Belnet u een extra beveiliging bieden bovenop uw firewall en antivirussoftware.

Vanaf 1 april kunt u als Belnet-klant intekenen op de nieuwe betalende dienst Advanced DNS Security. Belnet sloot hiertoe een raamovereenkomst met een looptijd van 4 jaar af met Secutec, een internationaal actief Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in cyberbeveiliging. Hierdoor kan Belnet u een scherpe prijs per medewerker aanbieden. Studenten, patiënten en bezoekers die van uw wifinetwerk gebruik maken worden gratis mee beschermd. Ook toestellen die met het internet verbonden zijn zoals servers, scanners en printers zijn mee beveiligd.

Advanced DNS Security gaat nog een stapje verder dan de reeds bestaande Belnet-diensten DNS Service en Belnet Intelligent DNS en draagt zo bij tot een betere bescherming van uw netwerk tegen malware, phishing- of andere cyberaanvallen.

Hoe werkt Advanced DNS Security?

Alle DNS-verzoeken van uw netwerk worden automatisch doorgestuurd naar de Secure DNS-server van Secutec. De domeinreputatie van de gevraagde URL wordt onmiddellijk afgetoetst aan een SIAM database, die lokale en internationale feeds centraliseert. Als het domein als onveilig gecategoriseerd is in de database, wordt de verbinding niet tot stand gebracht. Door corrupte verbindingen op dit niveau te blokkeren, wordt verkeer naar kwaadaardige websites voorkomen.

Terugblik op een meer dan geslaagde webinar

Op donderdag 17 maart organiseerde Belnet samen met Secutec een Nederlandstalige en Franstalige webinar over de nieuwe DNS-beveiligingsdienst. Beide sessies werden druk bijgewoond, met respectievelijk 67 en 34 deelnemers.

Geert Baudewijns (oprichter en CEO van Secutec) legde er uit dat de meerwaarde van Advanced DNS Security tegenover de oplossingen van de grote commerciële aanbieders van beveiligingssoftware voornamelijk ligt in de duizenden IoC’s die het dagelijks binnenkrijgt van internationale beveiligingspartners alsook van lokale overheden zoals het CERT.be en CCB.

Als andere voordelen van de dienst citeerde Geert: de proactieve blokkering gedurende 24 uur van nieuwe nog niet gecategoriseerde domeinnamen, de snelle implementatie, de compatibiliteit met verschillende IT-netwerken en niet onbelangrijk een 24/7 monitoring door Secutec.

Vervolgens gaf hij een demo van het dashboard, dat een gedetailleerd overzicht biedt van alle geblokkeerde bedreigingen. Het dashboard kan volledig worden aangepast met gepersonaliseerde rapporten en waarschuwingen.

De webinar werd afgesloten met een Q&A-sessie waarin Belnet-klanten een antwoord kregen op hun vele vragen.

Als u de webinar gemist heeft, kunt u hem hier herbekijken.

Aan de slag met Advanced DNS Security?

Is uw organisatie geïnteresseerd in deze nieuwe dienst, weet dan dat u gedurende één maand de dienst gratis en zonder verdere aankoopverplichting kunt uittesten. Meer informatie over de onboardingprocedure en de prijs kunt u bekomen via uw Belnet Account Manager.

Of laat uw contactgegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.