Informatiesessie: BeQCI-project

Info session

Datum

wo, 05/06/2024 - 10:00

Zoals u wellicht weet, neemt Belnet deel aan de uitrol van een quantum communicatienetwerk in België en maakt het deel uit van een consortium, gecoördineerd door Imec, met andere partners uit de R&E-sector en de industrie.

Het doel van een dergelijke infrastructuur is om het delen van gevoelige gegevens veiliger te maken voor organisaties die een hoog beveiligingsniveau vereisen, zoals onderzoeksinstellingen, overheidsdiensten, banken, enz.

Verwerkt uw organisatie gevoelige gegevens? Wilt u meer weten over het BeQCI-project en hoe het uw organisatie ten goede kan komen?

Belnet nodigt u graag uit voor de informatiesessie die zal plaatsvinden op woensdag 5 juni 2024 van 10:00 tot 11:00 uur.

Tijdens het webinar beantwoorden we deze vragen en lichten we de rol van Belnet toe in dit innovatieve project, dat deel uitmaakt van een groter project om een Europese infrastructuur voor quantumcommunicatie (EuroQCI) op te zetten.

We hebben ook het plezier Cédric Bruynsteen (UGent - imec) en Lotfi Guedria (CETIC) te verwelkomen, die hun ervaring met ons zullen delen aan de hand van 2 interessante use cases.

Programme

10:00 - Presentatie van het BeQCI-project

Jo Segaert (Network Engineer and lead deployment of BeQCI - Belnet)

 

De video van het webinar is beschikbaar. Als u de link wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar events@belnet.be met uw volledige naam en de naam van uw organisatie.

10:20 Use case UGent-imec

Cédric Bruynsteen (Senior Researcher - IDLab, imec research group at Ghent University)

10:30 - Use case CETIC

Lotfi Guedria (Department Manager, Embedded & Communicating Systems - CETIC)

10:40 Q&A sessie

Copyright © 2024 Belnet.