MDQ-dienst: een nieuwe functionaliteit voor vereenvoudigde toegang tot specifieke metadata

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op wo, 05/31/2023 - 13:47

De omvang van de geaggregeerde metadata in de Belnet R&E Federation is de laatste jaren gestaag toegenomen. Dit volume kan een zekere traagheid of onnodig verbruik van bandbreedte betekenen voor het gebruik van bepaalde SP/IdP door uw organisatie. Daarom heeft ons Services team MDQ opgezet, een systeem dat u toelaat om eenvoudig de metadata die u wilt opvragen te downloaden.

Als lid van de Belnet R&E Federation beschikt uw organisatie over een SP/IdP waarvan de metadata als XML-bestand worden gepubliceerd. Tegenwoordig is de aggregatie van metadata voor bepaalde federatie-entiteiten erg belangrijk geworden. De afdelingen van uw organisatie waren tot nog toe genoodzaakt om de volledige bestandssystemen te downloaden. Om bijvoorbeeld de specifieke metadata van een SP/IdP te verkrijgen, moest uw organisatie een groot globaal XML-bestand downloaden met alle geaggregeerde metadata van bijvoorbeeld eduGAIN (71 MB).

Een specifieke query om toegang te krijgen tot uw single entity XML-bestand

Om deze stap gemakkelijker te maken, heeft ons Services team recent de MDQ (Meta Data Query) functionaliteit ontwikkeld binnen de Belnet R&E Federation. Zo kunt u tijd, geheugen en netwerkbandbreedte uitsparen.

Dankzij deze nieuwe functionaliteit kunt u, in plaats van het globale bestand van een federatie-entiteit te moeten downloaden, snel de specifieke metadata van een SP/IdP downloaden dankzij een query-systeem dat eenvoudig op URL-niveau kan worden geconfigureerd.

In de URL specificeert u de federatie-entiteit, bijvoorbeeld: Belnet, eduGAIN of een combinatie van beide. U geeft ook aan welke metadata u wilt downloaden: die van uw IdP of die van uw SP. In de cache kunt u ook de geldigheidsdatum van de gedownloade metadata instellen. Last but not least heeft deze nieuwe functie een hoge beschikbaarheid (redundantie).

Mis deze kans niet om sneller kleinere XML-bestanden te verkrijgen die alleen de metadata bevatten voor de IdP/SP die u nodig hebt.

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.