Lisa Van Loo, stagiaire bij het Belnet Networks team

Lisa Van Loo , Stagiaire bij het Belnet Networks team

Lisa Van Loo
"De IT-sector is enorm boeiend met zoveel verschillende specialisaties. ‘A lifetime of learning’ is zeker niet overdreven!"

Sinds midden februari versterkt Lisa Van Loo het Belnet Networks team als stagiaire. Niet alleen legt ze haar enthousiasme en achtergrond binnen haar opleiding Elektronica-ICT aan Thomas More in de weegschaal, ook biedt Lisa enig vrouwelijk tegengezicht in onze hoofdzakelijk mannelijke technische teams. We polsten naar haar eerste indrukken van Belnet én de kiem van haar interesse voor de IT-sector.

Waarom heb je voor Belnet als stageplek gekozen?

“Ik had een goed gevoel bij de initiële gesprekken: de communicatie verliep vlot, de aangeboden stage was interessant en ik heb een goede verbinding naar Brussel-Noord. Wat wil je nog meer hebben voor een stage? Als de rest van mijn stage even goed verloopt, zou ik Belnet zeker aanbevelen als stageplaats. Niet alleen ben ik goed ontvangen, als student leer je bovendien over netwerken op een manier die je nog niet kent en dat is vast en zeker een boeiende ervaring.”

Hoe verliep de ontvangst door je stagebegeleider en je team?

“Mijn ontvangst is vlot verlopen. Omwille van corona heb ik helaas nog maar enkele mensen van het Networks Team ‘in het echt’ ontmoet. De collega’s zijn vriendelijk en beschikbaar. Als ik vragen heb, doet iedereen zijn best om mij verder te helpen.”

Welk gevoel had je op je eerste dag bij Belnet?

“Ik was best zenuwachtig, omdat ik niet goed wist wat ik moest verwachten, maar dat gevoel was tegen de middag al weg en vervangen door heel wat motivatie om nieuwe ervaringen op te doen.”

Werd de interesse voor IT jou met de paplepel meegegeven ?

“Helemaal niet! Als tiener had ik totaal geen interesse in IT en er was ook niemand in mijn omgeving die in de sector werkte. Ik vroeg me nooit af hoe mijn computer werkte of hoe het mogelijk was dat ik kon surfen op het internet. In het middelbaar volgde ik een ‘sociale’ richting en daarna ging ik daar dan ook in verder studeren. Die richting bleek echter niets voor mij, dus zocht ik op een opendeurdag van de UCLL naar iets nieuws. IT zag er interessant uit, niet enkel op inhoudelijk vlak, maar ook de toekomstgerichtheid sprak me aan. Ik dacht: “waarom niet?” en er is dat jaar een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan! De sector is enorm boeiend met zoveel verschillende specialisaties: er is niemand die alles kent. ‘A lifetime of learning’ is zeker niet overdreven!”

Heb je een boodschap voor jonge vrouwen die twijfelen om in de IT te gaan?

“Laat je niet afschrikken omdat je nog niets van programmeren of netwerken kent, je bent zeker niet alleen. Het heeft even geduurd vooraleer ik de basisconcepten doorhad. Maar zodra die basis er is, wordt het gemakkelijker, aangezien diezelfde concepten altijd terugkeren. De sector is gigantisch, dus het kan even duren om jouw niche te vinden. In de tussentijd is niets wat je leert verloren want alles is verbonden met elkaar. IT’ers zijn niet enkel introverts en nerds, dat cliché is echt achterhaald. Wees gewoon jezelf!”

Copyright © 2024 Belnet.