Belnet biedt een samenwerking met onderwijsnetwerken in Europa en wereldwijd en ondersteunt zo de internationale samenwerking en mobiliteit van studenten

Naast een netwerk met een zeer hoge capaciteit biedt Belnet diensten aan die zijn toegespitst op het hoger onderwijs, zoals eduroam. Dit is een dienst die ervoor zorgt dat miljoenen studenten wifi kunnen gebruiken in alle aangesloten instellingen, overal ter wereld.

Via het Belnet-netwerk zijn de hogescholen verbonden met het Europese netwerk GÉANT. Dit groepeert alle nationale netwerken voor onderzoek en onderwijs (NRENs) in Europa en verbindt hen met andere NREN’s wereldwijd.

"We zijn blij dat we kunnen genieten van de onlinediensten van Belnet. Een tool zoals de Federatie, die het mogelijk maakt om via eduGAIN Europese en zelfs wereldwijde academische bronnen te delen of er toegang toe te krijgen, is van een onmiskenbare waarde voor het onderwijs. Het draadloze eduroam-netwerk is ook een hulpmiddel dat de mobiliteit van onze studenten bevordert, hetzij als Erasmusstudent in het buitenland hetzij bij co-diplomering in onze Belgische instellingen. Kortom, Belnet is een echte facilitator voor het Belgische onderwijs en de academische wereld."

Steve Colin, Coordinator van de dienst eServices @ Hainaut-Enseignement

Alle Belgische universiteiten en tal van hogescholen maken deel uit van de Belnet community. Zin om uw collega’s te vervoegen?
Copyright © 2024 Belnet.