GÉANT Cloud Solutions

Belnet ondersteunt uw transformatie naar de cloud

De verschuiving naar de cloud en cloudplatformen zet zich verder en dit heeft een impact op de verwachtingen van de mensen met wie we werken en de manier waarop ze werken. Alle organisaties van de Belnet community kunnen gebruikmaken van de "GÉANT IaaS-raamovereenkomst". Dit framework geeft u toegang tot verschillende cloudoplossingen (Infrastructure as a Service, IaaS) van een hele reeks leveranciers en serviceproviders.

Tal van goede redenen om gebruik te maken van de raamovereenkomst van GÉANT

Een flexibele en schaalbare oplossing  

IaaS-platformen bieden zeer schaalbare resources die op aanvraag kunnen worden aangepast. Ze zijn ideaal voor academisch onderzoek van tijdelijke of experimentele aard of onderzoek dat onderhevig is aan onverwachte veranderingen.

Geen afzonderlijke aanbestedingen meer nodig

De gebruiksklare overeenkomsten voldoen aan de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming. Ze zijn tot stand gekomen met behulp van de Euoprese richtlijn betreffende overheidsopdrachten 2014/24/EU waardoor u de diensten rechtstreeks kunt gebruiken, zonder dat u zelf een aanbesteding / oproep tot mededinging hoeft uit te schrijven.

Ondersteuning en begeleiding

Belnet en GÉANT zullen u begeleiden tijdens de introductie met de dienstverleners. Tijdens de operationele fase volgt u de contactprocedures van de respectievelijke dienstverleners voor al uw administratieve, financiële en technische vragen.

Minimale kosten en tal van kortingen

Met deze cloudoplossingen kunt u kosten besparen doordat grote investeringen in uw IT-infrastructuur overbodig worden. Bovendien biedt de overeenkomst talrijke voordelen, zoals:

  • kortingen (waaronder egress waivers)
  • vooraf overeengekomen algemene voorwaarden
  • ondersteuning door het GÉANT Cloud team

Wist u dat?

Het huidige raamcontract voor Cloud services loopt af eind 2020 en in tussentijd heeft Microsoft u mogelijk geïnformeerd dat de korting die u via dit contract geniet, zal stopgezet worden op 1 januari 2021. Merk op dat andere providers (AWS, Google,…) beloofden door te gaan met de afgesproken kortingen.

De nieuwe, uitgebreidere raamovereenkomst (OCRE) die naast IaaS ook PaaS-, SaaS- en aardobservatiegegevensservices omvat, zou beschikbaar moeten zijn vanaf december-januari 2020-2021 en zal bestaan uit nieuwe voordelige aanbiedingen van Microsoft, AWS, Google Cloud, IBM, Oracle en andere Cloud leveranciers.

Zorg er dus voor dat u nu geen langetermijncontracten ondertekent en wacht op het nieuwe OCRE-aanbod begin 2021.

Stel ons u vragen over GÉANT Cloud Solutions

Vul uw contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Naam
Titel

Copyright © 2020 Belnet.