Orfeo

Het Open Science repository van wetenschappelijke publicaties voor FWI's

Met Orfeo kunt u gebruikmaken van een Open Science platform met bijna 8000 publicaties over wetenschappelijk onderzoek dat gefinancierd wordt door Belspo (het Federaal Wetenschapsbeleid). Deze door Belnet beheerde en gehoste databank bevat een schat aan belangrijke hernieuwbare en herbruikbare wetenschappelijke gegevens voor de federale wetenschappelijke instellingen (FWI's).

Een bron van informatie voor uw wetenschappelijk onderzoek

Wilt u mee profiteren van een Open Science informatiedatabank die door de verschillende federale wetenschappelijke instellingen is opgezet? Waarom uw eigen onderzoek niet verrijken en aanvullen, dankzij een snelle en stabiele toegang tot één centraal platform met duizenden wetenschappelijke publicaties?

In 2016 ontwikkelde Belspo (het Federaal Wetenschapsbeleid) Orfeo, een platform met ondertussen bijna 8000 wetenschappelijke publicaties die worden aangevuld door en voor de verschillende federale wetenschappelijke instellingen. Het platform bevat heel wat wetenschappelijke artikelen, boeken, doctoraalscripties, rapporten en catalogi om u te helpen bij uw wetenschappelijk onderzoek.

Orfeo, geoptimaliseerd door Belnet

Dit Open Access repository voor federale onderzoeksinstellingen wordt beheerd en gehost op de netwerkinfrastructuur van Belnet met het oog op meer veiligheid en een hoger prestatieniveau.

Met de steun van Belspo optimaliseerde Belnet het platform door het stabieler, toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Voordelen

Veiligheid

Profiteer van de stabiele netwerkinfrastructuur van Belnet.

Toegankelijkheid van gegevens

Geheel in de lijn van het Open Science principe stelt Orfeo gedeelde, doorzoekbare en hernieuwbare informatie ter beschikking binnen één community.

Permanente archivering van documenten

Geef uw publicaties een grote zichtbaarheid op een platform dat een stabiele en degelijke archivering garandeert.

Wist u dat?

De Europese Commissie heeft, in samenwerking met de lidstaten en op vraag van de internationale onderzoeksgemeenschap, de European Open Science Cloud (EOSC) ontwikkeld die dienst doet als kader voor Open Science in Europa. Bedoeling is om een federatie van e-infrastructuren en bijhorende diensten op te zetten die onderzoekers helpen om hun onderzoeksdata met elkaar te linken tot een web van ‘FAIR’ data.

Belnet werd in 2020 aangesteld als gemandateerde organisatie voor België binnen de EOSC Vereniging. De rol van Belnet bestaat erin de belangen te vertegenwoordigen van alle actoren van het Belgische onderzoekslandschap. Hiervoor werkt Belnet nauw samen met onder meer de verschillende overheden met wetenschappelijke bevoegdheden.

"Als nationaal onderzoeksnetwerk en gemandateerde organisatie binnen de EOSC Vereniging is Belnet ideaal geplaatst om Orfeo te beheren", aldus Eric Laureys, adviseur wetenschapsbeleid bij Belspo.

Ga aan de slag met Orfeo

Vul uw contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Naam
CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Copyright © 2024 Belnet.