Amazon Web Services introduceert cloud-oplossingen voor de R&E-community van Belnet

Gepubliceerd op wo, 11/27/2019 - 11:45

Op woensdag 20 november namen een tiental klanten deel aan de AWS-workshop georganiseerd in het kader van de IaaS-overheidsopdracht van GÉANT.

We herinneren u er graag aan dat u als lid van de Belnet-gemeenschap profiteert van het aanbod van GÉANT Cloud Services die de IaaS-raamovereenkomst omvat. Via workshops zoals AWS informeert Belnet u over de bestaande mogelijkheden om u zo beter voor te bereiden op een eventuele overstap naar de cloud.

Overzicht van AWS-oplossingen en hands-on sessie

De dag startte met een presentatie van Nicolas Loriau (productmanager bij Belnet), die het ‘waarom’ van deze workshop toelichtte en ook de voordelen van de raamovereenkomst van GÉANT in beeld bracht. Voordelen in termen van prijzen, maar ook op het niveau van uw gemak, omdat het u bespaart een eigen lastenboek op te stellen.

Vertegenwoordigers van AWS, Daniel Bacelic (BDM Technical R & E EMEA) en John Segers (Public Sector Architect Solutions Benelux) presenteerden vervolgens AWS Cloud-oplossingen voor de onderwijssector. Ze gingen dieper in op de technische, beveiligings- en opslagaspecten.

Andrea Livatino (Cloud Key Account Manager) van Sparkle, had het over hun rol als reseller en hoe zij u kunnen steunen bij een eventuele migratie naar de cloud.

Logo van Amazon Web Services
Daniel Bacelic presenteert voor een dozijn deelnemers.
John Segers benadert de deelnemers tijdens de praktische sessie om hun vragen te beantwoorden.

De dag werd vervolgd met een hands-on sessie waarin deelnemers al hun vragen konden stellen aan de AWS-vertegenwoordigers.

Nicolas Loriau concludeerde uiteindelijk deze workshop door iedereen eraan te herinneren dat de raamovereenkomst van GÉANT geïnteresseerden in staat stelt contact op te nemen met alle deelnemende resellers. En natuurlijk dat ook Belnet ter uw beschikking staat voor vragen en advies.

Geïnteresseerd in de inhoud van de presentatie ?

Kon U de workshop niet bijwonen maar wilt U de presentatie graag zien? De video is binnenkort beschikbaar op onze website. Wij houden u graag op de hoogte.

Bent u geïnteresseerd in de GÉANT-raamovereenkomst ? Laat het ons weten door het formulier in te vullen.
Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2023 Belnet.