Belnet Jitsi Meet: een gratis, gebruiksvriendelijk en veilig videoconferentieplatform

Gepubliceerd op ma, 11/23/2020 - 14:47

Sinds de start van de coronacrisis stelt Belnet Jitsi Meet, een eenvoudige videoconferentietool, ter beschikking van zijn community. Het platform kan gebruikt worden voor afstandsonderwijs, om veilig online te vergaderen en samen te werken. Belnet engageert zich om deze dienst ter beschikking te blijven stellen gedurende de volledige duur van de coronacrisis.

Ondertussen hebben al verschillende organisaties hun weg gevonden naar Belnet Jitsi Meet. We merken dat de tool zowel gebruikt wordt voor een-op-eengesprekken als voor vergaderingen met grotere groepen. In de week na de verlengde herfstvakantie maakten er in totaal 11.680 mensen gebruik van de dienst Belnet Jitsi Meet, verdeeld over 1.661 verschillende meetings. Maximaal 24 videoconferenties vonden gelijktijdig plaats, waarvan 8 met meer dan 14 deelnemers. De piek van het aantal gelijktijdige participanten lag op 214 personen en de grootste meeting was er eentje met 25 personen.

Daarmee komt Belnet Jitsi Meet qua gebruikersaantallen lang niet in de buurt van populaire videoconferentietools als Zoom, Teams en Skype. Maar Belnet zet wel volop in op veiligheid en respect van de privacy van zijn gebruikers. Zo is Jitsi een 100% open source software waarvan de broncode openbaar is en wordt Belnet Jitsi Meet gehost op een Belnet-server. Voor een optimale gebruikservaring raden we u aan in de Chrome-browser te werken, ofwel via de app op uw smartphone (beschikbaar voor Android en IOS).

Belnet Jitsi Meet heeft heel wat handige functies waaronder scherm delen (waarbij u niet alleen uw volledige scherm kunt delen maar ook slechts één bepaalde applicatie), hand opsteken, iedereens microfoon dempen en een chatfunctie. Via de infoknop rechts onderaan kunt u eenvoudig de link van het gesprek kopiëren of een wachtwoord instellen om het gesprek te beveiligen. Enkele belangrijke voordelen van Belnet Jitsi Meet zijn dat u de dienst gratis kunt gebruiken zonder dat u daarvoor een account hoeft aan te maken of bepaalde software dient te installeren. Bovendien gelden er geen beperkingen in tijd of aantal deelnemers.

Wilt u Belnet Jitsi Meet ook eens uitproberen?
Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2021 Belnet.