Nieuwe raamovereenkomst van GÉANT voor cloudoplossingen

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op ma, 11/20/2023 - 11:55
GÉANT zal in 2025 een nieuwe raamovereenkomst publiceren voor open Cloudoplossingen (IaaS, PaaS, Saas, enz.).

Als lid van de Belnet R&E community kunt u gebruik maken van de OCRE 2020-raamovereenkomst beheerd door GÉANT (het pan-Europese onderzoeksnetwerk). Deze raamovereenkomst heeft als doel de belangen van de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap te verdedigen en biedt alle organisaties die zijn aangesloten op het Belnet-netwerk de mogelijkheid om tegen een voordelige prijs toegang te krijgen tot verschillende cloudoplossingen van een reeks leveranciers en serviceproviders. 

Bovendien neemt het uw organisatie een groot deel van het werk uit handen dat gepaard gaat met het gunnen van contracten, aangezien het niet langer nodig is om uw eigen aanbestedingen uit te schrijven. U kunt immers gebruik maken van kant-en-klare overeenkomsten die voldoen aan de Europese en nationale regelgeving. Meer informatie over de huidige raamovereenkomst en de voordelen ervan kunt u hier nalezen. Het OCRE 2020-raamcontract loopt tot eind 2024, maar kan met minstens een jaar verlengd worden, of langer afhankelijk van de leverancier/partner. 

GÉANT bereidt momenteel de aanbesteding voor van de volgende cloud-raamovereenkomst, 'OCRE 2024'. Naar verwachting zal de aanbestedingsfase in het eerste kwartaal van 2024 van start gaan en zullen de nieuwe raamcontracten vanaf 1 december 2024 beschikbaar zijn. 

Net als de vorige, zal de nieuwe OCRE 2024-aanbesteding gericht zijn op het inkopen van een breed en gevarieerd portfolio van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) aanbiedingen, alsook Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen. Alle onderzoeks- en/of onderwijsinstellingen komen in aanmerking om deze zogenaamde IaaS+-oplossingen te gebruiken zonder voorafgaande registratie.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe raamovereenkomst van GÉANT Cloud Solutions, schrijf u dan in op onze OCRE Fl@sh newsletter.
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.