Activeer MFA voor uw Belnet Personal Login en draag zo bij tot een veiliger toegangs- en identiteitsbeheer van uw organisatie

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op vr, 11/26/2021 - 08:50
Belnet heeft voor de diensten die gebruik maken van de Belnet Personal Login de MFA-service geoptimaliseerd: de service is volledig redundant opgezet en voorzien van de nodige back-upmechanismen.

MFA of multifactorauthenticatie is een elektronische identificatiemethode die ervoor zorgt dat gebruikers pas toegang krijgen tot een applicatie of website nadat ze met succes twee of meer authenticatiefactoren hebben opgegeven. Een van de meest gebruikte MFA-factoren is het Time-based One-Time Password (TOTP). TOTP's zijn tijdelijke codes van 6-8 cijfers die willekeurig worden aangemaakt door mobiele authenticatie-apps zoals Google Authenticator en Microsoft Authenticator. De code is na aanvraag korte tijd beschikbaar, waarna deze niet meer kan worden gebruikt en er een nieuwe code wordt gegenereerd.

Belnet en multifactorauthenticatie

Voor alle Belnet-diensten waarop u aanmeldt met uw Belnet Personal Login had u tot nu toe de keuze om aan te loggen met of zonder MFA, afhankelijk van welke IDP u koos. Het gaat meer bepaald om de diensten Belnet Portal, Domain Name Registration, Belnet Storage, DDoS Dashboard, eduroam, govroam, guestroam en eduGAIN services. Vanaf 7 december zal bij het aanmelden op deze diensten slechts één IDP-server worden voorgesteld en deze IDP-server zal automatisch al dan niet MFA gebruiken, afhankelijk van uw laatste instelling. De MFA-service is nu ook volledig redundant opgezet en de database voor de TOTP-seeds werd voorzien van de nodige back-upmechanismen waardoor u in principe slechts eenmaal een TOTP-seed dient aan te maken.

We merken dat sinds de implementatie van de MFA-service tot vandaag slechts weinige Belnet Personal Login-gebruikers de MFA-service geactiveerd hebben. Omdat MFA bijdraagt tot een betere bescherming van gebruikersinformatie en gevoelige bedrijfsgegevens, willen we het gebruik van multifactorauthenticatie dan ook warm aanbevelen. U kunt te allen tijde MFA activeren en later ook eenvoudig terug deactiveren mocht u dat wensen.

Meer informatie over MFA kunt u terugvinden op de technische FAQ-pagina’s van de desbetreffende Belnet-diensten. Binnenkort zullen er ook nog instructiefilmpjes over hoe MFA te activeren en deactiveren op deze pagina’s gepost worden.

 

Maakt u nog geen gebruik van MFA voor de diensten met Belnet Personal Login?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.