Belnet host podcastdienst voor ULB

Gepubliceerd op ma, 09/28/2020 - 10:15

De coronacrisis heeft een grote impact op de manier van werken binnen de universiteiten en hogescholen. Om haar studenten toe te laten om vanop afstand lessen te volgen en te herbekijken, zal de Université libre de Bruxelles (ULB) in het nieuwe academiejaar gebruikmaken van een podcastdienst. De universiteit klopte aan bij Belnet om deze dienst snel te kunnen implementeren.

Met de start van het nieuwe academiejaar staan de universiteiten en hogescholen voor grote uitdagingen. Door de coronacrisis, en de onvoorspelbaarheid van het verloop ervan, kiezen veel onderwijsinstellingen voor een aanpak waarbij onderwijs op de campus wordt gecombineerd met lessen op afstand.

De ULB maakt onder andere gebruik van de podcastdienst ”EZplayer” om haar digitale onderwijsactiviteiten in goede banen te leiden. Dankzij deze service kunnen studenten lessen vanop afstand volgen. Om de dienst te hosten, klopte de universiteit aan bij Belnet.

Uniek samenwerkingsproject

De rol van Belnet spitst zich toe op het leveren van een monitored hosting service: Belnet voorziet de hardware, opslagruimte en zorgt voor een dienstverlening die is aangepast aan de noden van de klant. In eerste instantie hebben onze teams een tijdelijke oplossing uitgewerkt met bestaande servers. Die is ondertussen reeds volledig operationeel, waardoor de ULB de dienst reeds bij het begin van het nieuwe academiejaar kan gebruiken.

Tegelijkertijd zal Belnet nieuwe hardware aankopen en installeren zodat de ULB binnenkort kan genieten van een nog betere dienstverlening en hogere capaciteit. Daarnaast zal de ULB kunnen rekenen op een verfijnde 24/7 monitoring om te allen tijde de prestaties van de dienst te kunnen opvolgen.

Dit unieke project kon tot stand komen dankzij de uitstekende samenwerking tussen de teams van ULB en Belnet en hun flexibiliteit en inzet. Belnet is er trots op om zijn klanten ook in deze moeilijke omstandigheden te kunnen ondersteunen in hun operationele activiteiten.

Hebt u een project dat u met Belnet wenst te bespreken?

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2022 Belnet.