Belnet komt met nieuwe, performantere DDoS-oplossing

Gepubliceerd op ma, 11/28/2022 - 15:16
Aangezien het aantal DDoS-aanvallen blijft toenemen - met vorige week nog een aanval op het Europees parlement - en onze huidige DDoS Mitigation-dienst zijn maximumcapaciteit bereikt heeft, werd het tijd voor een nieuwe DDoS-oplossing.

Net op het moment dat we geen nieuwe klanten meer konden onboarden op Belnet DDoS Mitigation, bleek de vraag naar DDoS-bescherming juist heel groot. Dat hoeft niet te verbazen want als uw organisatie getroffen wordt door een DDoS-aanval heeft dit vaak niet enkel een financiële impact, maar kan het ook flink wat reputatieschade veroorzaken. Bovendien wordt zo’n DDoS-aanval steeds vaker gebruikt om een andere cyberaanval te maskeren, bijvoorbeeld de installatie van malware of ransomware.

Belnet ging dus op zoek naar een nieuwe oplossing die zijn netwerk en zijn klanten een betere bescherming biedt tegen verschillende soorten DDoS-aanvallen. Complexere aanvallen, zoals een syn flood, kunnen gemitigeerd worden door de aanval om te leiden naar de scrubbingcentra van Belnet. En bij zeer grote volumes, kunnen we het slechte verkeer omleiden naar onze externe cloud scrubbing-oplossing zodat de getroffen klant en de andere klanten op het Belnet-netwerk hiervan nauwelijks tot geen hinder ondervinden. In februari 2023 hopen we van start te kunnen gaan met de onboarding van de eerste klanten.

Vorige week vrijdag werd de nieuwe oplossing alvast voorgesteld tijdens een online infosessie waaraan 67 geïnteresseerde klanten deelnamen. Als u deze infosessie gemist heeft of nog eens opnieuw wenst te bekijken, kunt u de opname opvragen door een e-mail te sturen naar events@belnet.be met vermelding van uw volledige naam en organisatie of u kunt de slides hier downloaden.

Wij zetten alvast de highlights van onze nieuwe DDoS-oplossing voor u op een rijtje:

  • Biedt bescherming tegen volumetrische aanvallen (L3-L4)
  • Constante monitoring van de netwerktrafiek. Zodra een aanval wordt gedetecteerd, wordt er een alarm naar de getroffen klant gestuurd
  • Bij een aanval treedt de mitigatie automatisch in werking met weinig tot geen impact voor uw gebruikers
  • Bij normaal netwerkverkeer is er geen bijkomende hop, dus geen packet drops
  • Minder false positives
  • U ontvangt een volledig rapport na elke aanval

Heeft u interesse in de nieuwe DDoS-oplossing en wenst u op de hoogte gehouden te worden van de prijzen en de onboardingprocedure?

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2023 Belnet.