Belnet sluit raamovereenkomst met Telenet Business voor WAN-connectiviteit

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op di, 03/14/2023 - 14:20

In het kader van zijn nieuwe connectiviteitsstrategie heeft Belnet in 2021 een grootschalige overheidsopdracht uitgeschreven. Die had als doel een raamovereenkomst voor 5 jaar af te sluiten met één opdrachtnemer die zal instaan voor de WAN-connectiviteit van de federale overheidsdiensten.

De gunningsprocedure werd ondertussen succesvol werd afgerond. Na evaluatie van de offertes werd de raamovereenkomst op 23 februari gesloten met Telenet Business.

Dankzij de nieuwe raamovereenkomst zullen de federale en programmatorische overheidsdiensten (FOD’s / FOD’s) hun connectiviteit op een efficiëntere en goedkopere manier kunnen regelen zodat ze zelf geen aparte overheidsopdrachten meer hoeven uit te schrijven om hun Wide Area Netwerken (WAN’s) uit te bouwen en te beheren. Belnet, in samenwerking met Telenet Business, zal deze connectiviteit in de toekomst op een gefaseerde manier faciliteren voor alle federale overheidsdiensten.

Eerder al implementeerde Belnet een Dynamisch Aankoopsysteem voor Belnet Leased Lines waarbij alle geïnteresseerde telecomoperatoren telkens in concurrentie worden geplaatst. Nu is er met Telenet Business ook één leverancier aangesteld die de WAN-connectiviteit voor zijn rekening zal nemen.

Belnet beschikt voortaan dus over een complete portefeuille van connectiviteitsdiensten aan de meest economische voorwaarden.

“Als trusted partner van de federale overheidsdiensten sinds meer dan 20 jaar willen wij hen verzekeren van een stabiel, veilig en robuust netwerk met betrouwbare dataverbindingen. Zeker nu steeds meer diensten gedigitaliseerd worden. De afgelopen twee jaar hebben we via een overheidsopdracht gezocht naar een partner die de federale sites zo efficiënt mogelijk kan verbinden met ons netwerk. Telenet Business heeft aangetoond de juiste expertise te kunnen aanleveren. We zijn dan ook verheugd om deze samenwerking met hen aan te kondigen.”

Dirk Haex, algemeen directeur a.i. van Belnet

Hebt u vragen over de nieuwe raamovereenkomst?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.