Eerste stap in de nieuwe connectiviteitsstrategie van Belnet succesvol afgerond

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op vr, 03/18/2022 - 13:10

Een nieuw dynamisch aankoopsysteem dat in juni 2021 in gebruik werd genomen, vergemakkelijkt het zoeken naar de meest geschikte huurlijn tot een toegangspoort op het Belnet-netwerk. Bovendien heeft Belnet een nieuwe raamovereenkomst gelanceerd voor WAN-connectiviteit om zo efficiënt mogelijk de verschillende federale sites te verbinden en te voorzien van de nodige connectiviteit.

Belnet heeft de ambitie om zich te positioneren als de connectiviteitspartner bij uitstek voor de Belgische hogeronderwijs- en onderzoeksinstellingen, publieke sector en federale overheidsdiensten vertaald in een nieuwe connectiviteitsstrategie. Hiertoe hebben we begin dit jaar een call for tender uitgeschreven bestaande uit 2 percelen: een eerste perceel voor de Belnet Leased Lines en een tweede perceel voor de WAN-netwerkinfrastructuur voor de federale overheidsadministraties.

Een nieuw, verbeterd aankoopsysteem voor Belnet Leased Lines

Het eerste perceel, dat de opvolging verzekert van het dynamisch aankoopsysteem dat Belnet in 2021 in gebruik nam, is nu afgerond en zorgt ervoor dat de aanvraag van nieuwe Belnet Leased Lines of het vernieuwen van bestaande BLL’s efficiënter verloopt. Dankzij deze techniek binnen de wetgeving overheidsopdrachten kunnen we de doorlooptijden verkorten en beter inspelen op de behoeften van onze klanten.

Waarom kiezen voor een Belnet Leased Line?
  • Met Belnet kiest u voor kwaliteit. Onze verbindingen zijn performant en worden voortdurend gemonitord waardoor we proactief kunnen ingrijpen om incidenten te vermijden.
  • Belnet heeft een jarenlange ervaring in het implementeren van redundante en beveiligde verbindingen.
  • U hoeft zich nergens meer zorgen over te maken. Wij zorgen voor de aansluiting op het Belnet netwerk, de monitoring, het onderhoud en de facturatie.
  • Dankzij een marktbevraging kunnen wij u de huurlijn met de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden.

Een nieuwe raamovereenkomst voor WAN-connectiviteit

Aan de connectiviteit voor de federale WAN’s (Wide Area Networks) komt Belnet later dit jaar tegemoet met een nieuwe raamovereenkomst met één opdrachtnemer, die vijf jaar lang onze partner zal worden.

Hier bevinden we ons momenteel in de kandidatuurstellingsfase. Zodra de deadline voor de kandidatuurstelling is afgelopen, worden de kandidaten geëvalueerd aan de hand van vooraf bepaalde selectiecriteria. Nadien worden de weerhouden kandidaten uitgenodigd om een offerte in te dienen die voldoet aan specifieke (technische) vereisten. Na een nieuwe evaluatie, deze keer met behulp van gunningscriteria, zal de kandidaat met de beste offerte de opdracht gegund krijgen voor de komende vijf jaar.

We streven ernaar deze procedure afgerond te hebben tegen eind augustus. Meer details volgen in één van onze volgende nieuwsbrieven.

Wilt u graag meer informatie over onze Belnet Leased Lines of wenst u een offerte op maat te ontvangen?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.