Cyber Hero @ Home: doe mee met de GÉANT Cyber Security Month

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op di, 09/28/2021 - 10:26

Traditiegetrouw staat de maand oktober gekend als Europese Cyber Security Month. Ook dit jaar lanceert het pan-Europese onderzoeksnetwerk GÉANT een campagne om het belang van cyberveiligheid in de onderzoeks- en onderwijssector onder de aandacht te brengen. Het centrale thema van de campagne dit jaar is veilig thuiswerken.

Logo van de CSM21 campagne

Na het grote succes van de “Become A Cyber Hero” campagne vorig jaar, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met bijna 20 nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken (NRENs), lanceert GÉANT op 1 oktober opnieuw een grootschalige campagne: Cyber Hero @ Home.

Veilig thuiswerken

Dankzij videoconferentietools en een verscheidenheid aan online platforms is het nog nooit zo eenvoudig geweest om op afstand te werken of studeren. Bovendien wordt verwacht dat door de pandemie hybride werken en afstandsonderwijs in de toekomst de norm zullen worden.

Maar thuiswerken brengt ook extra cyberveiligheidsrisico's met zich mee. Een goede cyberhygiëne is noodzakelijk om onze apparaten en netwerken te beschermen en om verdachte berichten te kunnen herkennen.

De campagne van GÉANT zal daarom focussen op het belang van veilig thuiswerken en het centrale thema, ‘Cyber Hero @ Home’, wordt opgedeeld in 4 wekelijkse subthema’s:

  • Week 1 (4-10 oktober): Be aware of cybercrime
  • Week 2 (11-17 oktober): Protect your network
  • Week 3 (18-24 oktober): Protect your devices
  • Week 4 (25-31 oktober): Protect your identity

Download het materiaal en sensibiliseer je eindgebruikers

Op de website van GÉANT kunt u gratis het campagnemateriaal downloaden, dat bestaat uit een logo, banners, een e-mailhandtekening, posters en korte animatievideo’s. Van de posters zijn bovendien ook vertalingen in het Nederlands en Frans beschikbaar.

Daarnaast zullen de hele maand oktober artikels, blogs en video’s verschijnen op de campagnewebsite waarin experten uit de wereldwijde onderzoeks- en onderwijsgemeenschap hun kennis en ervaring delen.

Webinars

Nieuw dit jaar zijn de interactieve webinars die GÉANT elke donderdag in oktober organiseert. Ze bieden een unieke gelegenheid om experten van organisaties zoals het Zwitserse CERN aan het woord te horen over actuele thema’s zoals ransomware en privacy.

De webinars richten zich op een breed doelpubliek. Deelname is gratis, maar inschrijven vooraf is verplicht. 

Campagnebeeld voor het thema 'Protect your network"
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.