De dienst Belnet DDoS Mitigation werd eerder dit jaar uitgebreid met een nieuwe monitoring- en rapporteringstool, DDoS Dashboard and Reporting. Deze heeft tot doel de gebruikers een beter zicht te geven op DDoS-aanvallen op het moment dat deze zich voordoen en geeft hen bovendien de mogelijkheid om zelf eenvoudig rapporten te genereren.
Bij een DDoS-aanval stuurt iemand doelbewust zoveel data naar het netwerk van een bepaalde organisatie, waardoor dat overbelast raakt en bepaalde diensten die op dat netwerk draaien zoals bijvoorbeeld de bedrijfswebsite onbereikbaar worden.
Van een maandelijks rapport naar bijna real-time data
De Belnet DDoS Mitigation oplossing bezorgde de gebruikers een maandelijks rapport van de historische DDoS-aanvallen. We kregen echter regelmatig de opmerking van onze klanten dat wanneer ze geconfronteerd werden met ondermaatse netwerkprestaties ze vaak in het duister tastten naar de oorzaak hiervan. De nieuwe add-on DDoS Dashboard and Reporting moest hierin verandering brengen. Door middel van allerhande grafieken en curves kunnen gebruikers nu de activiteit op hun netwerk bijna in realtime opvolgen. Zo krijgen ze bij een eventuele DDoS-aanval snel een beeld van de impact ervan en kan er adequaat ingegrepen worden om het probleem zo snel mogelijk van de baan te krijgen. Het is ook mogelijk om nader in te zoomen op bepaalde periodes in het verleden. Gebruikers krijgen er voor de geselecteerde periode een overzicht van het totaal aantal gedropte pakketten, welke IP-adressen en poorten er aangevallen werden en vanuit welke landen.
Validatie door middel van een Proof of Concept
In het voorjaar van 2021 werd er een Proof of Concept (PoC) opgestart in samenwerking met enkele gebruikers van Belnet DDoS Mitigation. Zij konden de nieuwe monitoring- en rapporteringstool gedurende enkele maanden uittesten en hun feedback doorgeven. Na het afsluiten van de PoC werden een aantal voorstellen tot verbetering geïmplementeerd en werd het nieuwe platform ter beschikking gesteld van alle Belnet DDoS Mitigation klanten.
MFA
De toegang tot DDoS Dashboard and Reporting kreeg er met multifactorauthenticatie een extra beveiliging bij. Naast hun gebruikersnaam en wachtwoord moeten gebruikers nog een Time-Based One-Time Password (TOTP) ingeven dat gegenereerd wordt door een authenticatieapp op hun smartphone.
DDoS 2.0
Belnet is volop de huidige anti-DDoS oplossing aan het herbekijken en zal een nieuw lastenboek uitgeven om u de komende jaren te verzekeren van een nog betere beveiliging van uw bedrijfsnetwerk.