Doe jij ook mee met de Europese Cyber Security Month?

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op di, 09/27/2022 - 11:02

Neem deel aan het webinarprogramma van GÉANT of gebruik het communicatiemateriaal van de nationale campagne

Oktober staat voor de deur en dat betekent naar goede gewoonte extra aandacht voor informatieveiligheid. De Europese Cyber Security Month is dé gelegenheid om uw collega’s en eindgebruikers te informeren en sensibiliseren en van hen echte cyberhelden te maken. Nog op zoek naar inspiratie? Dan lichten we graag twee interessante initiatieven toe die we vanuit Belnet actief ondersteunen.

GÉANT Cyber Security Month 2022

Al sinds 2020 draagt Belnet zijn steentje bij aan de jaarlijkse bewustmakingscampagne van het Europese onderzoeksnetwerk GÉANT. Ook dit jaar lanceert GÉANT een campagne om het bewustzijn rond cyberveiligheid in de hele Europese R&E community aan te scherpen.

Wat mag je verwachten?
  • Inspirerende interviews en blogs op de CONNECT website tijdens de hele maand oktober. Nieuw is de focus op de verschillende doelgroepen binnen de R&E-community (decision makers, studenten, professionals, …).
  • Volg ook zeker de social media kanalen van GÉANT (Twitter - LinkedIn - Instagram) en deel jouw updates met de hashtag #AllCyberHeroes.
Banner CSM22

Nationale awarenesscampagne: OK is niet altijd OK

Daarnaast slaan het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition opnieuw de handen in elkaar voor een jaarlijkse sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid, die op 11 oktober wordt gelanceerd.

Mobiele virussen zijn aan een ware opmars bezig. Zo was er afgelopen jaar de verspreiding van het FluBot-virus. Duizenden smartphones werden in een mum van tijd met dit virus besmet omdat gebruikers achteloos een applicatie downloadden.

Het thema van de campagne is dan ook het beschermen van je mobiele toestellen. Via radiospotjes, social media updates en andere materialen (affiches, folders, webbanners, …) wil de campagne gebruikers aanmoedigen om enkel apps uit officiële app stores te downloaden.

Wil je het communicatiemateriaal van de nationale awarenesscampagne als eerste ontvangen?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.