eduroam neemt vliegende start aan het begin van het nieuwe academiejaar

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op ma, 09/30/2019 - 11:54

10% meer acces requests

Naar goede gewoonte kent het gebruik van onze dienst eduroam bij de start van het nieuwe academiejaar een sterke stijging. In de eerste week van het nieuwe academiejaar (23-29 september) registreerde Belnet 6 439 390 eduroam access requests. Dat is een stijging van net geen 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De meeste aanmeldingen werden geregistreerd aan de KULeuven en de UGent, gevolgd door de UCLouvain en UCLL. De topdag tijdens de eerste lesweek van het nieuwe academiejaar was woensdag 25 september met een totaal van 1 280 853 acces requests.

Studente met een smartphone en laptop

1 op 10 is een internationale gebruiker

Het hoger onderwijs wordt steeds internationaler. Dat blijkt ook uit de cijfers van het aantal eduroamgebruikers in België. Het afgelopen jaar (september 2018 - september 2019) vertegenwoordigden internationale gebruikers iets meer dan 10% van het totale aantal eduroamconnecties in België.

De meeste internationale gebruikers komen uit Nederland en Spanje. De top 5 wordt verder aangevuld door studenten en onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië.

Meer dan 200 eduroam hotspots in België

eduroam is een wereldwijd succes en dat is ook in België niet anders: 70 organisaties die op het Belnet-netwerk zijn aangesloten maken gebruik van deze wifiroamingdienst. De dienst is in België beschikbaar op 210 locaties. Met steeds meer geconnecteerde toestellen per gebruiker en een toenemend aantal studenten in het hoger onderwijs, neemt het succes van eduroam jaar na jaar toe.

Belnet neemt sinds 2006 deel aan het Europese initiatief eduroam. Dankzij eduroam krijgen studenten en onderzoekers een eenvoudige en beveiligde toegang tot het draadloze netwerk van hun eigen organisatie en tot dat van andere deelnemende organisaties.

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.