eduroam: snel en veilig op het internet, ook op vakantie!

Gepubliceerd op vr, 07/12/2019 - 11:32
Compilatie met foto's van de 5 locaties die in het artikel worden vermeld

(1) Kaapstad

In Kaapstad zijn er tientallen eduroam hotspots. Zo kan je terecht in het South Africa Astronomical Observatory (SAAO). Dit nationale centrum voor optische astronomie werd opgericht in 1820 en is gelegen in de zuidelijke buitenwijken van de stad.

(2) Triëste

Wil je op citytrip naar Italië maar de massa’s toeristen in Rome of Milaan vermijden, dan is de Noord-Italiaanse stad Triëste een goed alternatief. Je hoeft zelfs niet naar de universiteit te wandelen voor een eduroam hotspot: sinds kort kan je verbinding maken met eduroam op de centraal gelegen Piazza Unità d'Italia.

(3) Nieuw-Zeeland

Ook als je naar de andere kant van de wereld reist, kan je moeiteloos in contact blijven met het thuisfront. Onder meer de stadscampus van de universiteit van Auckland beschikt over eduroam.

(4) Praag

Wie deze zomer Praag verkent, kan dankzij eduroam bij aankomst in het centrale station meteen opzoeken welke bezienswaardigheden je niet mag missen.

(5) Luchthaven van Génève, Zwitserland

Wist je dat eduroam al in meer dan 20 luchthavens beschikbaar is? Ideaal om de wachttijd aangenamer te maken en even je mails te checken voordat je het vliegtuig opstapt. Bekijk de lijst met luchthavens waar eduroam beschikbaar is.

eduroam in België

Geen reisplannen deze zomer? Of hou je meer van een staycation? Dan kan je ook gewoon terecht op één van de 205 eduroam locaties in eigen land. Maar liefst 64 organisaties die zijn aangesloten op het Belnet-netwerk maken gebruik van deze roamingdienst. Dat eduroam in België vorig jaar goed was voor gemiddeld 17 300 000 acces requests per maand, bewijst dat de dienst geliefd is bij (Belgische) studenten en onderzoekers. Tijdens drukke maanden kan dit oplopen tot 25 000 000 access requests per maand.

Alle locaties op één app

De eduroam map toont je alle locaties waar eduroam beschikbaar is. Het Britse onderwijs- en onderzoeksnetwerk JISC heeft bovendien een handige app ontwikkeld. Met de “eduroam companion app” zie je in een oogopslag waar de dichtstbijzijnde eduroam hotspot zich bevindt. Je kan de app gratis downloaden in de App Store of de Android Market.

 

Wil je meer weten over eduroam?
Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2024 Belnet.