Hoe garandeert u een maximale beschikbaarheid van uw connectiviteit?

door
Lagneau Laetitia

Team Manager Marketing and Communication @ Belnet
op wo, 04/28/2021 - 15:54

Toen we vijftien jaar geleden aan de op Belnet aangesloten organisaties vroegen of een onderbreking van hun connectiviteit een probleem vormde, kregen we vaak te horen dat een paar uur zonder internet geen grote problemen zou veroorzaken. Naarmate het internetgebruik in de loop der jaren toenam, werd de tolerantie voor onderbrekingen minder of werden onderbrekingen enkel getolereerd in de weekends, vakanties of meer in het algemeen buiten de kantooruren.

Vandaag zijn het andere tijden. De afhankelijkheid van connectiviteit is alleen maar toegenomen en de kleinste onderbreking, op eender welke dag of uur, is niet langer aanvaardbaar. De continuïteit van de dienstverlening of de beschikbaarheid voor de eindgebruikers moeten immers verzekerd zijn.

Om de Belnet-community zo goed mogelijk te adviseren over de beste manier om een maximale beschikbaarheid te kunnen garanderen, bekeek onze technisch adviseur Nicolas Kharkevitch de verschillende manieren waarop instellingen op Belnet zijn aangesloten.

Hoewel redundantie de beste garantie is tegen connectiviteitsproblemen, is dit niet de enige oplossing. De beste keuze hangt af van de manier waarop de instelling verbonden is met het Belnet-netwerk.

Een stand van zaken vandaag:

Eén enkele verbinding met Belnet

Instellingen met één site en één aansluiting op het Belnet-netwerk lopen het grootste risico. Eender welk incident kan hun connectiviteit onderbreken. Net als elke geplande interventie op ons netwerk ertoe kan leiden dat hun verbinding verbroken wordt.

Eén verbinding per site

Instellingen die meerdere sites hebben met per site één verbinding met Belnet lopen ook risico. In dit geval is het belangrijk om te bepalen of alle sites even belangrijk zijn of dat alleen bepaalde sites meer garanties moeten hebben tegen een onderbreking.

Een gedeeltelijk redundante verbinding

Twee scenario's:

  • Organisaties die via meerdere lijnen op één PoP aangesloten zijn, lopen minder risico op onderbreking in geval van een incident op één toestel. Maar bij een groot incident op de Belnet-backbone biedt dit onvoldoende garantie.
  • Organisaties met meer dan één site, waarvan sommige maar niet alle redundant verbonden zijn, kunnen een tijdelijke onderbreking van de dienstverlening ervaren op de afgelegen sites.
Redundante of intersite-verbinding

Instellingen met ofwel twee lijnen naar twee verschillende PoP's of waarvan alle locaties onderling verbonden zijn, minimaliseren het risico op onderbrekingen.

In welk scenario uw organisatie zich ook bevindt, Belnet kan u een redundantieoplossing aanbieden aangepast aan uw situatie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Of zoals Nicolas Kharkevitch opmerkt: "Als de essentiële diensten van een instelling vandaag afhangen van haar internetverbinding, kan deze zich geen" SPOF "(Single Point Of Failure) veroorloven".

Wenst u advies om de redundantie van uw aansluiting op het Belnet-netwerk te verzekeren?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.