Neem een kijkje op de vernieuwde GÉANT eduroam website

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op vr, 02/05/2021 - 13:36

Van Finland tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Indonesië: eduroam is één van de meest succesvolle diensten in de wereldwijde onderzoeks- en onderwijsgemeenschap. Op de vernieuwde eduroam website van GÉANT ontdekt u alles over deze populaire wifiroamingdienst.

Het principe van eduroam is eenvoudig: studenten en onderzoekers loggen één keer in met de credentials van hun organisatie en krijgen een snelle en veilige toegang tot het wifinetwerk van alle andere deelnemende instellingen.

Eduroam is dé dienst bij uitstek om de mobiliteit van de R&E community te ondersteunen. Sinds de lancering in 2006 is het succes ervan alleen maar toegenomen: studenten kunnen ondertussen op duizenden locaties in meer dan 100 landen wereldwijd snel en veilig draadloos surfen.

Belnet biedt eduroam al sinds het begin aan zijn community aan. Zo’n 75 Belnet-klanten maken er gebruik van, wat zich vertaalt in 216 eduroam hotspots in België.

Studente met smartphone en laptop

Vernieuwde site

Het pan-Europese onderzoeksnetwerk GÉANT heeft de eduroam website onlangs in een nieuw kleedje gestoken. Op de vernieuwde site vindt u een uitgebreide nieuwssectie met eduroam cases van over de hele wereld, alsook informatie op maat van organisaties en eindgebruikers.

Wilt u uw ervaring met eduroam delen?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.