Promoot het gebruik van FileSender bij uw medewerkers en studenten met onze gloednieuwe video

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op wo, 03/24/2021 - 10:45

Belnet zette enkele jaren geleden FileSender op om tegemoet te komen aan de vraag van universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra om onderzoeksgegevens op een snelle en veilige manier te kunnen delen. Onze nieuwe video laat uw gebruikers in één minuut kennismaken met alle voordelen van de dienst.

FileSender is een eenvoudige en beveiligde webapplicatie die het mogelijk maakt om zeer grote bestanden tot 5 terabyte te versturen. FileSender staat kosteloos ter beschikking van de medewerkers en de studenten verbonden aan de Belgische hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen die op Belnet zijn aangesloten. De aanmelding en autorisatie verlopen via de Belnet R&E Federation.

Veiligheid

Met FileSender bepaalt u zelf wie toegang heeft tot uw bestanden en voor hoe lang. Als gebruiker kunt u anderen ook een (tijdelijke) toegang geven tot de dienst via een vouchersysteem. Bestanden worden automatisch en volledig verwijderd na de ingestelde downloadtermijn. FileSender wordt beheerd door Belnet en de bestanden worden opgeslagen op onze eigen servers in België. De dienst slaat geen persoonsgegevens op, behalve de informatie die nodig is voor de verzending zelf, namelijk het e-mailadres en IP-adres. Bovendien kunnen bestanden tot 2 gigabyte versleuteld worden. Dit alles maakt FileSender uitermate geschikt voor het versturen van gevoelige bestanden.

Video voor eindgebruikers

Om het gebruik van FileSender te promoten bij uw collega’s en studenten hebben we een korte explainer video gemaakt. Deze is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en kunt u makkelijk downloaden via de FileSender servicepagina op onze website of via de downloadknop onderaan dit artikel.

Uw feedback is waardevol

Wilt u dat Belnet nog andere hulpmiddelen ontwikkelt om zijn diensten en het gebruik ervan beter bekend te maken bij uw eindgebruikers? Deel uw suggesties via het formulier communicatiemiddelen voor eindgebruikers.

Benieuwd naar de FileSender video?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.