Student uit de Belnet community geselecteerd als spreker voor TNC19

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op di, 04/23/2019 - 14:26

Pierre van Houtryve, student aan de Haute Ecole Provinciale de Hainaut Condorcet, werd geselecteerd om zijn project voor te stellen op de prestigieuze Europese conferentie voor onderzoeks- en onderwijsnetwerken.

Elk jaar gaat het Europese onderzoeksnetwerk GÉANT op zoek naar jong talent in de Europese NREN (National Research & Education Network) community. Via het ‘Future Talent Programme’ biedt GÉANT  beloftevolle studenten de kans om hun idee of project voor te stellen op de TNC19 tijdens een 5-minuten durende “Lightning Talk”.

De nominaties voor het Future Talent Programme verlopen via de nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken. Belnet verspreidde ook dit jaar de oproep in de hoop een Belgische IT-student te mogen afvaardigen naar de TNC.

Nieuwe programmeertaal

Pierre van Houtryve, tweedejaarsstudent in de bachelor business computing aan de HEPH Condorcet, greep zijn kans en stelde zich kandidaat met "Project Fox, a quest for a statically typed embeddable programming language".

Pierre is gepassioneerd door programmeertaal en is hiermee al bijna 10 jaar als autodidact bezig. Met zijn project wil hij een nieuwe programmeertaal “Fox” ontwikkelen. Hij startte met dit project om te leren hoe je een programmeertaal ontwikkelt, maar hoopt dat “Fox” ooit een bruikbaar alternatief kan worden voor andere integreerbare programmeertalen zoals Lua.

 

Pierre van Houtryve

Pierre van Houtryve 

Grondige voorbereiding 

Nu het programmacomité van TNC19 hem officieel als spreker heeft geselecteerd, zal Pierre in de komende maanden een intens leertraject afleggen. Onder begeleiding van een professionele coach zal hij bijvoorbeeld worden klaargestoomd om te spreken voor een publiek.

Na deze voorbereiding is Pierre klaar om naar Tallinn af te reizen en er zijn “Project Fox” voor te stellen aan internationale experts.

Programma staat online

De TNC19, met als thema “Forging Digital Societies”, vindt plaats van 16 tot 20 juni in Tallinn. De presentatie van Pierre staat gepland op dinsdag 18 juni in het tijdsslot van 14 tot 15.30 uur. Het volledige programma is terug te vinden op de TNC19 website.

Wij wensen Pierre alvast veel succes toe!

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.