Verschillende Belnet-klanten zijn geïmpacteerd door de intrekking van EV-certificaten van de TERENA SSL High Assurance CA 3 tegen zaterdag 11 juli om 20 uur. Elk van hen werd per e-mail op de hoogte gebracht. Het betreft alle op dit moment geldige EV-certificaten die zijn uitgegeven onder het DigiCert-contract. Onze getroffen klanten kunnen voor meer informatie terecht op onze statuspage.

Telewerk: extra ondersteuning voor onze R&E-community

Onderzoeks- en onderwijsinstellingen hebben behoefte aan efficiënte oplossingen, of het nu is voor online onderwijs of voor samenwerkingen tussen onderzoekers. De leveranciers van cloudoplossingen die deel uitmaken van de GÉANT Cloud Solutions-raamovereenkomst hebben initiatieven genomen om de implementatie van online samenwerkingstools te ondersteunen.

Tijdelijk aanbod voor de GÉANT community

Google biedt tot 1 juli 2020 gratis toegang tot de geavanceerde functies van Hangouts Meet en Google Classroom.

Daarnaast biedt Microsoft Teams een aanbod voor klassen aan en Amazon een gratis oplossing voor Kaltura Virtual Classroom.

Raadpleeg het overzicht van de tijdelijke aanbiedingen (gratis of betalend) die Google, Amazon en Microsoft voorstellen aan de R&E-gemeenschap tijdens deze COVID-19-crisis.

Belnet stelt een eenvoudige videoconferentietool ter beschikking

Onze teams hebben ook een videoconferentieplatform opgezet dat uw organisatie vrij kan gebruiken om communicatie vanop afstand te vergemakkelijken.

Om toegang te krijgen, typt u gewoon de URL https://jitsi-1.belnet.be in uw browser en stuurt u een link naar de deelnemers van de videoconferentie. Er is geen registratie vereist en u hoeft geen account aan te maken.

Copyright © 2020 Belnet.