Voor UHasselt is eduVPN een kosteneffectieve SaaS-oplossing die gemakkelijke en snelle toegang tot interne diensten mogelijk maakt

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op wo, 06/22/2022 - 09:24
Sinds 1 juni 2022 kunnen Belnet-klanten gebruik maken van de dienst eduVPN gehost door Belnet. Om zeker te zijn dat de open VPN-oplossing beantwoordt aan de verwachtingen van de R&E-community zijn enkele klanten - waaronder Universiteit Hasselt - eduVPN al enkele maanden aan het uittesten in een zogenaamde proof of concept.

Wij vroegen Andres Henckens, Gespecialiseerd Informaticamedewerker ICT Systems & Network bij UHasselt, naar zijn bevindingen over de nieuwe dienst.

Voor welke doeleinden gaat UHasselt eduVPN inzetten?

UHasselt gaat eduVPN zowel inzetten voor zijn stafleden als voor zijn studenten. De studenten gaan het platform vooral gebruiken om toegang te krijgen tot de experimenten in de labo's en de licentieservers zodat ze hun gelicentieerde software ook kunnen gebruiken vanop hun laptop. Stafleden kunnen wanneer ze telewerken op een veilige en efficiënte manier toegang krijgen tot interne diensten. Dankzij de mogelijkheid om verschillende gebruikersprofielen op te zetten, kunnen wij dit als centrale informaticadienst makkelijk beheren.

Via een demoprofiel zijn we ook aan het bekijken of we authenticatie via ClearPass kunnen integreren voor een nog betere netwerkbeveiliging.

Hoe is de implementatie van eduVPN op de universiteitscampus verlopen?

Hoewel de implementatie niet zo eenvoudig was omwille van externe factoren zoals een externe fysieke connectie en vlan, terwijl de routing binnen de campus bleef, zijn de installatie en integratie heel vlot verlopen. Na enkele uren werkte de basis reeds, na enkele dagen werkte de gehele oplossing. Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Belnet en de goede verstandhouding die er is tussen onze beide IT-teams.

Wat is het grootste voordeel voor u?

Ik was verrast door hoe eenvoudig het beheer van eduVPN is. Wij hoeven ons niet bezig te houden met updates en upgrades. Doordat de dienst wordt gehost door Belnet verlopen deze immers automatisch en kunnen we ons beroepen op een snelle support via een gecentraliseerd aansprekingspunt.

Heeft u interesse in eduVPN voor uw organisatie?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.