Word Service Provider in de Belnet R&E Federation

door
Lagneau Laetitia

Team Manager Marketing and Communication @ Belnet
op di, 10/26/2021 - 11:36

Al bijna 10 jaar verenigt de Belnet R&E Federation instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek die op het Belnet-netwerk zijn aangesloten in een gemeenschappelijke infrastructuur om studenten en werknemers toegang te bieden tot onlinediensten.

Wist u dat u als Belnet-klant ook leden van de Belnet R&E Federation toegang kunt geven tot sommige van uw onlinediensten of hulpmiddelen, of u nu zelf een gebruiker van de Federation bent of niet? 

Onderzoek en hoger onderwijs

Bent u een universiteit, hogeschool of onderzoekscentrum en hebben studenten of docenten van andere universiteiten of hogescholen toegang nodig tot sommige van uw onlinediensten of -bronnen? Dan kunt u Service Provider in de Federation worden. Gebruikers van andere instellingen hebben dan alleen de inloggegevens van hun eigen instelling nodig om toegang te krijgen. Dit zal het voor u veel gemakkelijker maken om de toegang te beheren en het laat u toe om het gebruik van uw diensten of bronnen te verhogen. Authenticatie via de Federation zorgt ervoor dat alleen gebruikers die gemachtigd zijn om uw diensten te gebruiken of uw bronnen te raadplegen, toegang hebben.

Publieke en private sector

Bent u een openbare of particuliere organisatie die de toegang tot haar onlinediensten en -bronnen voor studenten of onderzoekers wil vergemakkelijken? Ook u kunt een Service Provider worden in de Belnet R&E Federation, zelfs als u niet op het Belnet-netwerk bent aangesloten.

 

De Belnet R&E Federation in het kort uitgelegd

Bekijk onze video.

Interesse om een Service Provider in de Federation te worden?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.