Getuigenis

24 aug. 2023

“Belnet is altijd de speler bij uitstek geweest die ons een infrastructuur met zeer hoge prestaties biedt”

De algemene informaticadienst van de ULiège (Service Général d’Informatique de l’Université de Liège, SEGI) is verantwoordelijk voor de goede werking van de IT-infrastructuur en -systemen van de ULiège maar ook van het CHU (Centre hospitalier universitaire de Liège). Belnet sprak met Julien Del Peso, verantwoordelijke NOC/SOC bij het SEGI, over de IT-uitdagingen aan de ULiège en de historische samenwerking tussen Belnet en de universiteit.
23 feb. 2022

Een veilig en krachtig netwerk om de toenemende connectiviteitsnoden van het KMI te ondersteunen

Sinds 2016 verbindt Belnet de Federale Wetenschappelijke Instellingen (FWI’s) met elkaar en met het internet via het ScienceMAN-netwerk. Eén van de bekendste aangesloten organisaties is zonder twijfel het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).
24 nov. 2023

Een dag uit het leven van ... een security analyst bij Belnet

In de dynamische wereld van cyberbeveiliging zijn er elke dag nieuwe uitdagingen. Ben je benieuwd naar wat de job van security analyst bij Belnet inhoudt? Onze collega Benjamin Baugnies geeft je een kijkje in zijn dagelijkse routine: hij laat je de afwisseling in zijn werk zien, de samenwerking die erbij komt kijken en het engagement om onze infrastructuur te beveiligen.
23 nov. 2023

Collega Joy enthousiast over haar onboarding bij Belnet

Na een kleine drie maand waren we nieuwgierig hoe onze collega Joy zich intussen een weg heeft gebaand binnen haar nieuwe job bij Belnet. We gingen met haar in gesprek en kwamen zo te weten welk gevoel haar eerste werkdag bij haar oproept, wat haar functie concreet inhoudt en wat ze toekomstige sollicitanten zou aanraden. Benieuwd naar haar eerste indrukken en ervaringen? Lees dan zeker verder!
26 mei. 2023

Waarom FileSender zo belangrijk is voor VIB-onderzoekers in levenswetenschappen en biotechnologie

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) is een non-profit onderzoeksinstituut met een duidelijke focus op baanbrekend strategisch basisonderzoek in de levenswetenschappen en opereert in nauwe samenwerking met de vijf Vlaamse universiteiten. Wetenschappers bij VIB verrichten baanbrekend onderzoek in een breed spectrum aan domeinen, gaande van kanker, ontstekingen en neurowetenschap tot plantenbiologie. Om enorme hoeveelheden data uit te wisselen met de wetenschappers van de verschillende VIB-labs en andere academische onderzoekers, maakt de instelling intensief gebruik van Belnet FileSender. We spraken met Marcus Fislage, Cryo-EM manager bij VIB/VUB.

Copyright © 2024 Belnet.