DoS- of DDoS- aanvallen hebben als doel uw website, server of netwerk buiten werking te stellen. Met name organisaties met een kritische IT-infrastructuur zijn vaak slachtoffer, denk hierbij bijvoorbeeld aan banken, internet service providers of ziekenhuizen. DDoS-aanvallen zijn de afgelopen jaren gestaag in frequentie toegenomen. Met de COVID-19-pandemie die onze scholen, ons werk en sociale leven op internet dwingen, zijn ze aanzienlijk in aantal en omvang toegenomen. In het eerste kwartaal van 2020 waren er bijna tweemaal zoveel DDoS-aanvallen in vergelijking met Q1 2019.
Wat is een DoS of DDoS-aanval?
DoS staat voor Denial of Service. Het is een cyberaanval waarbij men ervoor zorgt dat een onderdeel van uw netwerkinfrastructuur overbelast wordt en zijn normale taak niet meer kan vervullen. Bij een overbelasting van uw webserver bijvoorbeeld zullen uw bezoekers uw website niet meer kunnen bereiken.
Wanneer uw infrastructuur niet vanuit één punt maar vanuit duizenden tot honderdduizenden punten tegelijkertijd wordt aangevallen met ongewenst verkeer, spreken we van een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Door een veelvoud aan verkeer is de bron van de aanval moeilijker te detecteren en uit te schakelen.
Hoe kunt u uw organisatie beschermen tegen DDoS-aanvallen?
Dankzij de dienst Belnet DDoS Mitigation beschikt u over een strategie voor het filteren van netwerkverkeer om zo de impact van DDoS-aanvallen te verkleinen. Een "scrubbing center" analyseert en filtert uw internetverkeer om volumetrische en L3-L4-aanvallen op te sporen en te voorkomen. Kortom, een eenvoudige en snelle oplossing die de continuïteit van uw interne en externe activiteiten kan verzekeren.
Als klant hebt u de keuze tussen 3 beschermingsformules: Basic, Tuned en Advanced.
Waarom kiezen voor Belnet DDos Mitigation?
- Het verkeer wordt 24/7 geanalyseerd waardoor er onmiddellijk kan ingegrepen worden in geval van een aanval en dit zonder extra latency door herroutering.
- U betaalt een vast bedrag ongeacht het aantal aanvallen, de beschermde bandbreedte en de grootte van uw subnet(ten).
- Doordat de applicatie zich in de Cloud bevindt, hoeft u niet te investeren in extra hardware noch in het onderhoud hiervan.
UHasselt, een tevreden gebruiker van Belnet DDoS Mitigation
De serieuze impact die enkele DDoS-aanvallen op bedrijven hadden (denk maar aan de aanval tegen GitHub met een trafiek van 1.3 TB/s), zette UHasselt er in 2018 toe aan om de eigen infrastructuur proactief te beschermen tegen dergelijke aanvallen. “Omdat we al vertrouwd waren met het Belnetplatform en de prijzen van deze dienst zeer aantrekkelijk waren, was de keuze voor Belnet DDoS Mitigation snel gemaakt”, aldus Andres Henckens, Gespecialiseerd Informaticamedewerker van de Centrale Informatica Dienst.
“Belnet heeft ons vanaf dag één goed geholpen met de implementatie van de dienst: ze analyseerden ons netwerk en definieerden de te nemen acties. De professionaliteit en makkelijke bereikbaarheid van de Belnet medewerkers ervaren wij als een enorme plus. Kortom, we zijn heel tevreden met de anti-DDoS oplossing van Belnet, we hebben er zelf niet veel onderhoud aan en krijgen maandelijks een rapport”, besluit Andres Henckens.
Bent u geïnteresseerd in Belnet DDoS Mitigation en wilt u ontdekken welke beschermingsformule het best bij uw organisatie past?