Belnet FedSender: een nieuwe tool voor de FedMAN en G-Cloud community

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op vr, 03/20/2020 - 15:11

Overheidsmedewerkers die in de verschillende FOD's van het land werken, sturen regelmatig zware bestanden door. In plaats van een tool te gebruiken waarvan de prestaties niet altijd even goed zijn, biedt Belnet met de lancering van Belnet FedSender een nieuwe oplossing.

Deze nieuwe applicatie is uitsluitend bestemd voor overheidsorganisaties die lid zijn van het FedMAN-netwerk en de gebruikers van de G-Cloud (de 'community cloud' van de overheid). De tool zal vanaf april beschikbaar zijn.

Als uw instelling deel uitmaakt van deze community, kan ze deze dienst heel eenvoudig aanbieden aan al haar medewerkers. Net als FileSender (voorbehouden voor de onderzoeks- en onderwijssector) kunt u met deze tool zeer grote bestanden snel en veilig in een paar klikken versturen.

Mannetje die een grote enveloppe met zich meedraagt

De sterke punten van Belnet FedSender:

  • Het versturen van zeer grote bestanden: als uw browser HTML5 ondersteunt, kunt u bestanden tot 250 GB downloaden. Het transfervolume is veel hoger dan bijvoorbeeld dat van de gratis versie van WeTransfer (2 GB). Voor het verzenden van gecodeerde bestanden is de maximale grootte beperkt tot 2 GB.
  • Het versturen van uw bestanden naar meerdere ontvangers tegelijk: in tegenstelling tot andere toepassingen kunt u met FedSender uw bestanden naar een groot aantal ontvangers tegelijk sturen (maximaal 100 per verzending).
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: de verstuurde bestanden worden niet gearchiveerd en passeren maar tijdelijk door de infrastructuur van het Belnet-netwerk. Encryptie is ook een van de vele opties die beschikbaar zijn om een optimale beveiliging te garanderen.
  • Gebruiksgemak: Om FedSender te gebruiken is het niet nodig om een nieuw gebruikersaccount en wachtwoord aan te maken. Uw eindgebruikers kunnen eenvoudig verbinding maken via de IdP van uw instelling of hun ADFS via de G-Cloud.

Wilt u meer weten over de prijs en de vele voordelen van Belnet FedSender? Neem contact met ons op. 

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.